(Persbericht) Schiphol, 27 mei, 2011 Veolia Environnement, leider in milieudienstverlening, heeft BravoSolution, de internationale aanbieder van supply management software en dienstverlening, geselecteerd voor het uitvoeren van een spend analyse. Veolia Environnement wil meer inzicht en betere controle krijgen over haar externe kostenpatroon en wil haar inkoop wereldwijd consolideren. Met de BravoSolution Spend Analysis tool kan Veolia Environnement alle inkoopdata, vanuit de duizenden verschillende bronnen zoals excel en facturatiesystemen, classificeren en consolideren.

Door de implementatie van de BravoSolution Spend Analysis tool kan Veolia Environnement onder andere:
à¢â‚¬¢ Inkoopdata accuraat, compleet en consistent verzamelen en verwerken
à¢â‚¬¢ Uitgaven van de gehele organisatie centraliseren
à¢â‚¬¢ Inkoopclassificatie en leveranciersbeheer ontwikkelen en implementeren

De Transportdivisie van Veolia heeft hiermee in een pilotproject reeds succes bereikt. Dit wordt nu door de andere divisies van Veolia, via dezelfde benadering, overgenomen. Leidinggevenden bij Veolia hebben bijvoorbeeld de specifiek voor Veolia ingerichte spend rapportages gebruikt om betere samenwerking tussen de groepen te stimuleren en zo kosten te besparen en het leveranciersbeheer te verbeteren.
à¢â‚¬Å“Dankzij onze spend analysis benadering kunnen we nu vergelijkbare en accurate informatie bedrijfsbreed delenà¢â‚¬, aldus Benoit Mainguy, Strategy Director van de inkoopgroep van Veolia. à¢â‚¬Å“BravoSolution heeft ons inkoopteam in staat gesteld om onze uitgaven beter te controleren en om prioriteiten vast te stellen."

Jean-Luc Prache, Inkoopmanager bij Veolia Transport: à¢â‚¬Å“Wij hebben de implementatie van het BravoSolution Spend Management tool uitgevoerd. Wij geloven dat een inkoopstrategie is gebouwd op relevante en betrouwbare inkoopdata, in het bijzonder als men te maken heeft met vele leveranciers, producten en diensten. De BravoSolution Spend Management tool heeft daarnaast onze betrouwbaarheid bij leveranciers verbeterd.à¢â‚¬
Bruno Pillon, General Manager van BravoSolution Frankrijk zegt hierover: à¢â‚¬Å“Wij hebben veel ervaring in het samenwerken met een aantal van de grootste bedrijven ter wereld als het gaat om de profilering van hun inkoopactiviteiten. Wij zijn bijzonder trots op de gezamenlijke benadering die we met de teams van Veolia hebben ontwikkeld.à¢â‚¬

----------------------------
Over BravoSolution
Uw bedrijf geeft geld uit voor vele categorieën van goederen en diensten en doet dit op vele verschillende manieren. Als inkoopprofessional bent u verantwoordelijk voor de realisatie van aantoonbare verbeteringen van de financiële prestatie van uw organisatie. Om deze prestatiedoelstellingen te bereiken dient uw gehele team inkoop, leveranciersbeheer, contractbeheer en productmanagement- samen te werken. Alleen op deze wijze kan elke categorie het beste worden beheerd en de bijdrage aan uw organisatie als geheel worden geoptimaliseerd.
Analisten hebben ontdekt dat de juiste mix van vaardigheden, procesbeheersing en technologie kan leiden tot verbetering van de financiële prestatie van uw organisatie met 30 cent van elke Euro die u uitgeeft. In de zoektocht naar een partner die daarbij kan helpen wenden steeds meer bedrijven zich tot BravoSolution. Voor meer informatie www.bravosolution.nl.
BravoSolution kerngetallen
à¢â‚¬¢ 11 kantoren in 9 landen (Italië, Frankrijk, Duitsland, Mexico, Spanje, Nederland, Verenigd Koninkrijk, China en de Verenigde Staten) op 3 continenten
à¢â‚¬¢ 450 medewerkers, voortdurend groeiend in 37 nationaliteiten
à¢â‚¬¢ 400 klanten in 30 landen
à¢â‚¬¢ Supply management software wereldwijd gebruikt door meer dan 30.000 procurement professionals
à¢â‚¬¢ Meer dan 300.000 leveranciers uit meer dan 120 landen zijn betrokken bij inkoopmanagement processen die worden uitgevoerd met de BravoSolution technologie

Over Veolia
Veolia Environnement is wereldwijd leider in milieudienstverlening. Het bedrijf heeft een omzet van 25 miljard euro en meer dan 2000 vestigingen in 74 landen.
Media Contact
George Robertson
(617) 969-9192
[email protected]