(Persbericht) Grote belangstelling voor rekenen aan leegstandproblematiek kantoren met Leaf tijdens Dutch Green Building Week

Leidschendam, 26 september 2011 Tijdens de workshop 'Rekenen aan de verduurzaming van bestaand vastgoed' hebben vastgoedbeheerders, gemeenten, verhuurders en huurders samen oplossingen gezocht voor het verduurzamen van lege kantoren. Deze workshop van Brink Groep was een drukbezocht onderdeel van de Dutch Green Building Week, van 19 tot en met 23 september. De gebruikte internetapplicatie Leaf heeft de leegstandproblematiek en mogelijke duurzame oplossingen daarvoor voor alle deelnemers inzichtelijker gemaakt.

Oplossingen voor leegstandproblematiek bedenken
Het doel van de door Brink Groep georganiseerde DGBW-workshop was samen duurzame oplossingen voor leegstaand vastgoed proberen te bedenken. Als aftrap daarvoor gaf Hans de Jonge, voorzitter van actieprogramma 'Leegstand kantoren' en directievoorzitter van Brink Groep, zijn visie op de leegstandproblematiek. Vervolgens lichtte Stefan van Uffelen vanuit de Dutch Green Building Council het nieuwe duurzaamheidslabel voor bestaand vastgoed toe: BREEAM-NL voor Bestaande Bouw en Gebruik.

Duurzaamheid versus marktwaardering
Voor het verduurzamen van leegstaand vastgoed is het belangrijk om een balans te vinden tussen de benodigde investering en invloed op de marktwaardering. Daarom hebben alle workshopdeelnemers aan de hand van een realistische praktijkcase in teamverband naar een haalbare businesscase toegerekend. De daarvoor gebruikte internetapplicatie Leaf is speciaal door Brink Groep ontwikkeld om zowel opdrachtgevers als gebruikers te helpen om de duurzaamheid van bestaande gebouwen objectief te kunnen vergelijken met de markt. De deelnemers waren enthousiast over de praktische toepasbaarheid van deze tool.

Over Brink Groep
Brink Groep levert al ruim 30 jaar management, advies en automatisering voor bouw, huisvesting en vastgoed. De ervaren adviseurs van het bedrijf helpen klanten bij het beter voorbereiden, uitvoeren en managen van projecten, vanaf de eerste ideeën tot en met de exploitatiefase. Op automatiseringgebied is het bedrijf al jarenlang marktleider in het ontwikkelen en leveren van software voor calculaties en onderhoud. De IBIS-applicaties van Brink Groep ondersteunen het totale bouwproces, inclusief de integratie met Autodesk ontwerpsoftware, Microsoft bedrijfssoftware en ERP-systemen.
Meer informatie is te vinden op:
http://www.brinkgroep.nl
http://www.ibisapps.nl/producten/leaf
http://www.ibis.nl