Landelijk netwerk van Erkende Verhuisbedrijven, Mondial Movers, investeert in klimaatverbetering en kiest voor door de Microwindturbine Piqo. De aanvraag voor de bouwvergunning voor het plaatsen van de windmolen is de deur al uit.

Als de bouwvergunning wordt gehonoreerd, krijgt de windmolen met een doorsnede van 1,3 meter en 2,3 meter hoog, een plaats op het dak van het kantoorpand met uitzicht op de A15. De kleine windmolen doet niet voor een grote onder. Door het slimme ontwerp en geïntegreerde systemen is de windmolen in staat om een zeer hoog rendement te behalen. Piqo is goed voor 3000 kWh aan groene stroom per jaar. Dat staat gelijk aan het jaarlijks energieverbruik van een huishouden.

De windmolen is een ontwerp van Everkinetiq International. Everkinetiq levert, ontwikkelt, produceert en adviseert over decentrale duurzame energieoplossingen. Met een landelijk netwerk levert Everkinetiq producten als zonnepanelen, zonneboilers, energiebesparende verlichting en microwindturbines.

Mondial Movers, gevestigd aan de Kelvinring in Alblasserdam, is het in 1990 opgericht landelijk netwerk van Erkende Verhuisbedrijven. De deelnemende verhuisbedrijven, op 36 plaatsen in het land te vinden, werken samen op het gebied van verkoop, inkoop, promotie en wisselen kennis uit. Het landelijke netwerk biedt de garantie dat waar ook in Nederland direct een verhuizer aanwezig is als een bedrijf, organisatie of particulier wil verhuizen.

Website: http://www.mondial-movers.nl/editor/page.php?id=1