Hoe doen die autohandelaren dat toch? Die auto inkopen voor een prikkie en voor een goede prijs verkopen? Dit is het geheim van de smid en in de autohandel laten ze je niet zo graag achter de schermen meekijken. Wij lichten een tipje van de sluier op zodat ook u die auto goed kunt verkopen.

Om een auto voor een goede prijs te kunnen verkopen heb je een aantal zaken nodig; tijd, geld, ruimte en weten wat er speelt. We zullen deze vier punten toelichten.

Tijd nemen om auto te verkopen
Je moet de tijd nemen om een auto te verkopen. Als je een paar maanden de tijd hebt voor de onderhandelingen dan zul je een betere prijs krijgen dan als je hem morgen moet verkopen. De gemiddelde statijd van een occasion die te koop staat bij een handelaar is zo maar drie tot zes maanden. Ook als een auto een jaar te koop staat dan wordt de handelaar niet zenuwachtig. Een autohandelaar zou zeggen: à¢â‚¬Å“Voor elke auto en elke prijs is de koper al geboren, we moeten hem alleen nog vindenà¢â‚¬.

Geld
Als je financieel in een moeilijke positie zit dan wordt je al snel gedwongen de auto snel te verkopen. Dit zorgt ervoor dat je auto nooit de maximum prijs op zal brengen, het kan dan verstandig zijn snel zaken te doen en niet het maximale eruit te halen. Als je financieel geen zorgen hebt dan kun je het maximale eruit halen. Indien de mogelijkheden er zijn koop je de nieuwe auto alvast zonder inruil met de maximale korting en zet je de auto die je wilt verkopen er perfect bij om hem zelf te verkopen.

Ruimte om auto te verkopen
Je moet de auto op een goede manier, het liefst overdekt, kunnen presenteren. Een grote garage aan huis of een ruimte bij een bevriende relatie zou super zijn. Ook kun je een auto in consignatie zetten bij een autobedrijf. Een auto die mooi glimt en netjes tussen andere auto‘˜s te koop staat zal het beter doen dan een vieze auto die nat is, onder de bladeren zit en ergens langs de stoep staat geparkeerd.

Verstand van de automarkt
Daarnaast moet je weten wat er speelt wat is er nodig om een auto snel te verkopen, hoe bepaal je een goede verkoopprijs en hoe presenteer je de auto?

Hoe kun je de auto snel verkopen
Als eerste bepaald u de doelgroep voor de auto. Voor elk type auto is er een ander soort koper. Voor een jonge auto zoek je een dealer of een particulier. Voor een oude auto die geschikt is voor de export een autoexporteur en voor de auto‘˜s die er tussen zitten een autohandelaar of particulier. Voor bedrijfsauto‘˜s zoek je een ondernemer of een bedrijfswagen handelaar.

Een particuliere koper zoek je op Marktplaats. Je plaatst een advertentie van E 35,- en dan is het een kwestie van afwachten. De particuliere kopers zijn momenteel wel terughouden en kiezen er doorgaans liever voor iets meer te betalen en zaken te doen met een officieel bedrijf met alle zekerheden zoals garantie en pechhulp.

Als je een autoexporteur, autodealer of autohandelaar zoekt kun je de auto het beste aanmelden op http://www.ikwilvanmijnautoaf.nl , ca 1.000 autobedrijven uit Nederland en België doen daar vrijblijvend een bod op uw auto waarna u de auto gratis kunt verkopen met een druk op de ´Auto verkopen‘˜ knop in de ontvangen e-mail.

Verkoopprijs bepalen
De beste prijsinformatie is gratis te vinden op internet. Kijk gewoon goed waar vergelijkbare auto‘˜s voor te koop staan. Op bijvoorbeeld www.gaspedaal.nl kun je eenvoudig zoeken. Selecteer daarbij ook de auto‘˜s die tot 20.000 km meer en veel minder hebben gereden en vergeet ook de auto‘˜s van een jaar jonger niet.

Selecteer nu op prijs van laag naar hoog en je hebt een goede indicatie van de vraagprijs. Als je de auto snel wilt verkopen dan zal die doorgaans 50 tot 70% van dit bedrag op moeten kunnen brengen.

Nette presentatie
De eerste blik op een auto is meestal genoeg voor een koper om het goede gevoel bij een auto te krijgen. Een autohandelaar zorgt bij de verkoop er bijna altijd voor de auto perfect te presenteren. Overweeg om de auto professioneel te laten reconditioneren.

Dit kan bijna elk autopoetsbedrijf voor u regelen en kost doorgaans tussen de E 150 en E 250. De auto wordt dan van binnen en buiten weer helemaal als nieuw gemaakt. De lak wordt gepolijst waardoor kleine krasjes verdwijnen en ook wordt het interieur weer mooi fris gemaakt.

Mocht de auto beschadigingen hebben overweeg dan om dit netjes te laten herstellen. Een bedrijf als Chips Away kan de gaatjes in de bekleiding netjes herstellen en het autoschadebedrijf kan een bumperhoekje voor u spuiten. Ook nieuwe automatten en een paar frisse, wieldoppen kosten vaak maar een paar tientjes, maar maken de auto honderden euro‘˜s meer waard. Ook gladde banden kun je voor een prikkie bij de Kwik Fit laten vervangen. Als dit allemaal klopt staat de auto er mooier bij en zul je de auto veel eerder voor een goede prijs verkopen.

Website: http://www.AutoVerkopenTips.nl

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular