Verlichting voor Psoriasis patiënten

Psorinol plantaardige shampoo – Veilig en snel verlost van de jeuk

De plantaardige shampoo Psorinol verlost mensen met psoriasis veilig en snel van de vervelende jeuk en schilfers die kenmerkend zijn voor deze ziekte. De shampoo is zowel effectief als mild en is zacht voor de hoofdhuid en haren.

 

Psorias is een veel voorkomende, chronische huidziekte die gepaard gaat met veel ongemak. Rode plekken, huidschilfers, jeuk en soms pijn zijn de klachten. In Nederland en België lijden ongeveer 600.000 mensen aan deze ziekte. 1 op de 4 mensen last heeft van een huidaandoening. Omdat de ziekte het uiterlijk betreft, is het zowel een medisch als een sociaal probleem.

De behandeling van de psoriasishuid is erop gericht de jeuk en de schilfering te doen afnemen. Maar voor de behaarde hoofdhuid is de behandeling met crèmes lastig. Een speciale shampoo kan daar verlichting bieden. Deze medicinale shampoos zijn meestal verrijkt met corticosteroïden, of gemaakt op basis van teercomponenten. Hoewel deze shampoos effectief zijn, ruiken ze veelal onaangenaam, ze kunnen ze de hoofdhuid dunner maken en de conditie van het haar aantasten.

Plantaardig alternatief

Psorinol shampoo biedt een bijzonder alternatief voor mensen met psoriasis van de hoofdhuid. Psorinol is ontwikkeld door Natumin Pharma in Noorwegen. De shampoo bevat plantaardige ingrediënten, ruikt prettig en pakt niet alleen de klachten aan, maar houdt ook het haar en de hoofdhuid in goede conditie. Psorinol biedt twee verschillende shampoos: Psorinol Active en Psorinol Elke dag. Beide shampoos bevatten beide ingrediënten in een gepatenteerde verhouding. Deze werkzame stoffen blijken in diverse onderzoeken uiterst effectief te zijn bij de behandeling van psoriasis. Studies door diverse onafhankelijke dermatologen en artsen toonden aan dat de ingrediënten zoals verwerkt in Psorinol shampoo effectiever en milder werken dan veel toegepaste steroïden en antischimmelmiddelen.

Psorinol Active

Psorinol Active bevat dertien plantaardige extracten, de vitamines A en D en andere belangrijke ingrediënten die werkzaam zijn tegen schimmels en bacteriën. De shampoo reinigt en verzorgt de hoofdhuid en vermindert de schilfers en de jeuk. Dankzij de natuurlijke bestanddelen is Psorinol Active zacht voor de hoofdhuid en wordt het haar op milde wijze gereinigd en verzorgd. Psorinol Active kan gebruikt worden wanneer de psoriasis sterk opspeelt.

Psorinol Elke Dag

Psorinol Elke Dag Shampoo bevat naast jeuk- en irritatieverminderende ingrediënten ook bestanddelen die het uitdrogen van de hoofdhuid voorkomen. Tegelijkertijd worden hardnekkige huidschilfers mild en effectief verwijdert. Dankzij de toevoeging van echte kamille, heeft de shampoo een aangename geur en is zij zo zacht dat zij elke dag gebruikt kan worden.

Ontwikkeld in samenwerking met experts

Psorinol shampoo is ontwikkeld in nauwe samenwerking met diverse experts en ervaringsdeskundigen. Zo werd de Noorse Psoriasis Patiëntenvereniging nauw bij de ontwikkeling en tests betrokken. Leden van deze vereniging hebben de shampoos tijdens de ontwikkeling gebruikt en geëvalueerd. De Noorse Psoriasis Patiënten­vere­ni­ging is de oudste van Europa. Veel Psoriasis Patiëntenverenigingen in andere Europese landen, waaronder de Nederlandse, werden opgericht naar hun voorbeeld. Naast de ervaringsdeskundigen van de patiëntenvereniging, hebben ook dermatologen en kappers hun medewerking verleend aan de totstandkoming van de Psorinol shampoos.  Ook in Nederland en België wordt gestreefd naar intensieve samenwerking met de Psoriasis patiëntenvereniging. 

Psorinol shampoo is in Nederland verkrijgbaar bij apotheek, drogist en gezondheidswinkel. In België is de shampoo verkrijgbaar bij de apotheek. Adviesverkoopprijs Psorinol Active: € 21,85,  Psorinol Elke Dag: € 10,95.

 

Pharma Direct

Pharma Direct is een internationaal georiënteerde onderneming en onderdeel van Lichtwer Pharma Benelux. Pharma Direct werkt nauw samen met toonaangevende producenten en ontwikkelaars van gezondheid- en schoonheidsproducten in Europa.

Pharma Direct stelt zich tot doel vernieuwende producten met wetenschappelijke onderbouwing op het gebied van gezondheid en schoonheid op de markt te brengen. Hiertoe de ontwikkelingen binnen de internationale gezondheid- en beautymarkt nauwgezet gevolgd om de kritische, zelfbewuste consument altijd de nieuwste gezondheids- en schoonheidsproducten te kunnen aanbieden.

www.pharmadirect.nl

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Nadere informatie omtrent het bovenstaande wordt u gaarne verstrekt door Addie Knispel van Lichtwer Pharma Benelux, telefonisch bereikbaar via 036 – 521 81 16 of door Frank Lether van Presstige Public Relations, die via 033 – 245 00 70 bereikbaar is.

Zeewolde, 27 augustus 2007