Na enkele maanden van voorbereiden heeft Verpleegkundigeboeken.nl de testfase afgesloten en is ze klaar om zich aan het grote publiek te presenteren.

Internetboekwinkels zijn er genoeg. Tot nu toe ontbrak er een onafhankelijke boekhandel op het internet die zich specifiek richt op de ruim 450.000 verpleegkundigen en verzorgenden die in Nederland werkzaam zijn.

Bijna dagelijks verschijnen er nieuwe boeken die relevant zijn voor verpleegkundigen en/of verzorgenden. Deze boeken worden vaak via verschillende kanalen aangeboden. Het zoeken naar een geschikt boek is daardoor vaak een tijdrovende bezigheid geworden.

Het doel van Verpleegkundigeboeken.nl is om het complete aanbod van Nederlandstalige boeken op het gebied van verpleegkunde en verzorging via à©à©n site toegankelijk te maken.

Verpleegkundigeboeken.nl heeft een duidelijke indeling die ondermeer gebaseerd is op de verschillende specialisaties zoals men die kent binnen de verpleging en verzorging. Zo zijn er bijvoorbeeld categorieën voor de acute zorg, de palliatieve zorg, de psychiatrische zorg, kinderverpleegkunde, gehandicaptenzorg en oncologie. Daarnaast zijn er categorieën voor ondermeer onderwijs, ethiek, kwaliteitszorg, managent en beleid, gezondheidsrecht.

Uniek aan Verpleegkundigeboeken.nl zijn de categorieën met nieuwe boeken te noemen. Hier worden boeken die de laatste 4 maanden zijn nieuw verschenen of aan de winkel zijn toegevoegd op een rij gezet. In een paar muisklikken kan men weer helemaal op de hoogte zijn van de nieuwste boeken die de afgelopen maanden zijn verschenen op zijn/haar vakgebied.