(Persbericht) Recent is de nieuwe webshop www.solarwindfree.nl gelanceerd door Chopin Software Development. De webshop verkoopt een verrassend leuk assortiment: milieuvriendelijke producten en gadgets welke uitsluitend werken op zonne- en windenergie, spier- en waterkracht. De aangeboden producten zijn afgestemd op het gehele gezin en worden overzichtelijk per productcategorie gepresenteerd. De nieuwe webshop presenteert milieuvriendelijke producten voor in en om het huis, voor onderweg en voor tijdens de vakantie.

Chopin Software Development bouwt dagelijks webshops voor opdrachtgevers, de eigen webshop is een primeur die inspeelt op een groeiende trend. Nederlandse consumenten kiezen daarbij steeds vaker voor producten die milieuvriendelijk zijn, dit geldt ook voor de ´groene gadgets‘˜. Eerder onderzoek wees al uit dat à©à©n op de drie Nederlandse gadgetfans sneller een product zal kopen wanneer een product milieuvriendelijk is. Op dit moment kiest een kwart van de Nederlandse gadgetfans voor groene producten.

Leuk maar duurzaam!

à¢â‚¬Å“Qua timing is het perfect om nu een website met milieuvriendelijke artikelen te startenà¢â‚¬, stelt Walter Harms, eigenaar van Chopin Software Development. à¢â‚¬Å“De sterke interesse maar ook het enorme aanbod van leuke milieuvriendelijke producten maakt het nu voor iedereen interessant. Voor veel mensen stond duurzaam nog voor onduidelijke alternatieve producten, maar die tijd ligt inmiddels ver achter ons.à¢â‚¬ Steeds meer fabrikanten ontdekken de groene markt en proberen milieubewuste consumenten te trekken met verantwoorde gadgets. Verantwoorde gadgets gemaakt van gerecycled materiaal en/of zuinig in energieverbruik. Ook de impact van social media zorgt voor een groeiende populariteit van groene gadgets. Fervente gadgetfreaks vertellen graag over hun laatste groene gadgets en geven aan zelf duurzamer te handelen als er meer duurzame producten in de winkel beschikbaar zijn.

Familietraditie

à¢â‚¬Å“Het idee van een groene webshop is niet zomaar ontstaanà¢â‚¬, vervolgt Harms. à¢â‚¬Å“Duurzaamheid is een veel besproken thema, niet alleen binnen onze eigen organisatie maar ook bij ons thuis. Mijn vader runt al jaren een succesvolle duurzame webwinkel in Amerika. Een land dat voorop loopt in groene gadgets en milieuvriendelijke producten. Ook Amerikaanse ondernemers onderkennen steeds vaker de kracht van duurzaamheid en willen graag innovatieve milieuvriendelijke producten tonen. Zo is een terrasheater op zonne-energie momenteel een ware eyecatcher voor veel horecaondernemers. Wij richten ons vooralsnog op leuke milieuvriendelijke artikelen voor de consument, daarbinnen is ook specifiek aandacht voor kinderproducten. Zelf vind ik de rugzak met zonnepanelen een heel leuk artikel dat ik graag gebruik. Mijn laptop en mobiele telefoon zijn nu altijd voorzien van stroom. Groene stroom wel te verstaan. Handig en het geeft me een goed gevoel!à¢â‚¬

Over SolarWindfree.nl

De webshop www.solarwindfree.nl is de specialist in artikelen welke uitsluitend werken op zonne- en windenergie, spier- en waterkracht. Wij leveren een breed assortiment voor in en om het huis, voor onderweg, voor tijdens de vakantie. Zelfs voor de kinderen hebben wij leuke speelgoedartikelen. Niet alleen leuk, maar ook zeer leerzaam!