(Persbericht) Nieuwe brochure boordevol muzikale reisinspiratie!
Hannick Reizen, sterke speler op het gebied van opera- en concertreizen, presenteert haar nieuwe brochure met muziekreizen voor voorjaar en zomer 2012. Totaal 60 muziekreizen, met maar liefst 14 primeurs.

Nieuw: Operacursus op locatie
Nieuw in het aanbod is de reis met een operacursus op locatie. Tijdens de Telemann-reis naar de Duitse stad Maagdenburg kan de muziekliefhebbende reiziger zijn kennis over het genre ´barokopera‘˜ verrijken.

Nieuw: Pasen in historisch Krakau
Met een topconcert in de kathedraal van de beroemde zoutmijn Wieliczka. De mijn is zo‘˜n 700 jaar oud en nog steeds in bedrijf. Eà©n van de ruimtes is een ondergrondse kerk, waar het klassieke concert wordt gegeven. Bachs Matthà¤us-Passion is een ander muzikaal hoogtepunt in historisch Krakau.

Nieuw: Het à¡ndere Cuba
Cuba-kenner en auteur Wil Heeffer laat u kennis maken met ´het à¡ndere Cuba‘˜. Men gaat op zoektocht naar de ziel en zaligheid van de Cubaanse muziek en hoort meer over Cubaanse schilders, schrijvers en architecten. Boeiende ontmoetingen geven inzicht in de ontwikkeling van de Cubaanse kunstdisciplines en brengen deze tot leven.

Herdenkingen 2012: 150 jaar Debussy
In 2012 wordt 150 jaar Debussy gevierd. Hij was een vernieuwende componist. Met zijn bijzondere klankcombinaties en harmonieën schreef hij tal van originele werken. Mede door de Wereldtentoonstelling in Parijs van 1889 werd hij beïnvloed door de niet-westerse muziek.

Muziek & natuur
In de gecomponeerde klassieke muziek vormt de natuur vaak een inspiratiebron. Niet alleen componisten zochten graag de natuur op, ook steeds meer muziekliefhebbers zoeken de natuur op en genieten van de mooiste klassieke muziek. Hannick Reizen heeft een 4-tal muziek & natuurreizen in haar nieuwe brochure.
Muziek en wandelen in Gstaad: overdag geniet men van een uitdagend wandelprogramma op diverse niveaus en ‘˜s avonds luistert men naar klinkende namen op het Menuhin Muziek Festival
Muziek en fietsen aan de Donau: klassieke muziek in Stift Melk en natuurbeleving in de mooiste vallei van de Donau. Met een uitgebreide fietstocht langs de Donau of een wandeling langs de Werelderfgoedwandelroute in de Wachau.
Andere muziek- & natuurreizen zijn naar operafestival in het Finse Savonlinna en de Schubertiade in Oostenrijk.

Klassieker
Echte klassiekers zijn de operareizen naar Verona. Sinds 1993 is Hannick Reizen jaarlijks aanwezig op dit prestigieuze operafestival in Noord-Italië. Verona is een bijzonder geliefde bestemming bij de individuele operaliefhebbers.

Maatwerkreizen voor de ´Top 10 Festivals van Europa‘˜
Steeds meer individuele muziekliefhebbers laten hun muziekreis geheel op maat samenstellen. In 2012 biedt Hannick Reizen de top 10 van de zomerfestivals van Europa aan. Van de Salzburger Festspiele tot de PROMS in Londen.

Hannick Reizen op Facebook, Twitter en YouTube
De allerlaatste nieuwtjes, nieuwe reizen vindt men op de website terug.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie bel 070 - 319.19.29. Uw contactpersonen zijn Hanni Gerretsen ([email protected]) en Hanneke Gillieron ([email protected]).
HANNICK REIZEN BV, Geestbrugweg 28, 2281 CL Rijswijk; www.hannick.nl