“De Vijverhof” heeft hoge ogen gegooid in de gezondheidszorg. Het verzorgingshuis deed voor de eerste keer een gooi naar het kwaliteitslabel “Bronzen Keurmerk” van Stichting Perspect en kreeg deze direct toegewezen.“Na de bronzen toekenning aan het verzorgingshuis, proberen we ook op korte termijn voor de extramurale (thuis)zorg dit felbegeerde predicaat te krijgen”, aldus Albert Rijkeboer (zorgmanager).

De Stichting Perspect is een onafhankelijk toetsorgaan voor de gezondheidszorg en deelt bronzen, zilveren of gouden keurmerken uit.

 

“De Vijverhof” werd voor het bronzen keurmerk aan een grondige inspectie onderworpen. Een team van vier deskundigen van de Stichting Perspect bestudeerde vooraf alle documenten van het kwaliteitssyteem en hield vervolgens de hele organisatie tegen het licht. Er werden interviews gehouden onder het managementteam, leidinggevenden, de medewerkers en de cliëntenraad.

 

Een team van deskundigen van Stichting Perspect buigt zich formeel nog over het advies van de inspecteurs, maar het moet wel heel raar lopen als De Vijverhof het keurmerk niet krijgt.

Directeur Hanneke Sprengers is trots op het behaalde resultaat. “De jury was reuze enthousiast. Ze verklaarden: het personeel komt zo gedreven en gemotiveerd over, ze gaan echt voor de zorg aan hun cliënten”.

De apetrotse medewerkers van Hervormde Stichting Bejaardenzorg Capelle aan den IJssel “De Vijverhof” hebben het behaalde resultaat vandaag uitgebreid gevierd met gebak.

 

bron:De Vijverhof