Een e-mail die direct een video met een (reclame)boodschap afspeelt – hoe kun je nóg effectiever bij een potentiële klant overkomen? Door de toepassing van internettechnologie is het nu mogelijk om e-mails van beeld en geluid te voorzien. Hierdoor stijgt de attentiewaarde van het bericht, en wordt de respons op bijvoorbeeld een mailing via e-mail vele malen hoger.

Deze betaalbare technologie wordt geïntroduceerd door het Nederlandse bedrijf  MailPitch van de ondernemers van E&V Digital - Heeze en E-Crossmedia -Arnhem.  Deze webbased nieuwsbrief maakt gebruik van de meest recente media streaming technieken. Uw zelf opgenomen video wordt gekoppeld aan de meest geavanceerde servers. Bij het aanklikken van uw videoboodschap zal deze dan ook direct in Flash afspelen. Het is een gebruiksvriendelijk programma, waar tevens een statistieken overzicht inzit, waardoor de effectiviteit van de verzonden e-mails kan worden gemeten.”
De macromedia flash plugin is inmiddels bij 97% van de Internet gebruikers aanwezig. Dit, gecombineerd met de huidige kwalitatieve usb webcamera’s, staat garant voor professioneel beeld bij de ontvanger. MailPitch verwacht met deze technologie een doorbraak in de digitale communicatie te kunnen realiseren. “Gewone e-mails blijken te weinig respons te genereren doordat iedereen bedolven wordt onder e-mails. Een gesproken boodschap heeft veel meer effect op de ontvanger. Multinationals gebruiken dit soort gesproken ‘presidents letters’ al langer, maar nu is het voor iedereen toegankelijk en betaalbaar.”
bron:E&Vdigital