(Persbericht) Vijfde editie BouwTechniekDagen Mastermate
27 en 28 oktober 2010 in RDM Campus Rotterdam

Nieuw: Executive Programma met Seminars ´De Bouw in 2025‘˜ en ´Luchtdicht Bouwen‘˜

Delfgauw, 5 oktober 2010

Op woensdag 27 en donderdag 28 oktober aanstaande organiseert Mastermate de populaire BouwTechniekDagen 2010. Dit jaar in de RDM Campus in Rotterdam, een samenwerkingsverband tussen het Albeda College, de Hogeschool Rotterdam en het Havenbedrijf Rotterdam. Tijdens de BouwTechniekDagen 2010 staan Innovatie, Techniek, Bouw en Ontspanning centraal. Van productdemonstraties van fabrikanten en toolboxmeetings over ´Veilig werken op hoogte‘˜ of ´Stofvrij werken in de bouw‘˜, tot en met Rib-boat experiences in de haven en optredens van Do en Berget Lewis. De BouwTechniekDagen zijn vrij toegankelijk voor een ieder die werkzaam is in de bouw, echter, aanmelden is verplicht via www.bouwtechniekdagen.nl. Nieuw dit jaar is het speciale Executive Programma voor directieleden van bouwbedrijven in de regio Rotterdam en Haaglanden, met o.a. seminars ´De Bouw in 2025‘˜ , ´Luchtdicht Bouwen‘˜ en ´Duurzaam bouwen‘˜. De BouwTechniekDagen zijn een initiatief van Mastermate, een samenwerkingsverband van zelfstandige regionale technische groothandels voor de bouw. Zie www.mastermate.nl.

à¢â‚¬Å“Positief vooruitblikkenà¢â‚¬
Op woensdag 27 en donderdag 28 oktober 2010 staat de RDM campus in Rotterdam in het teken van de Mastermate BouwTechniekDagen, die de laatste keer ruim 2.000 klanten en relaties uit de bouwsector trokken.

à¢â‚¬Å“Wij moeten als bouwsector onze focus gaan richten op zaken die nu wà©l kunnen!à¢â‚¬, aldus Wim Voskamp, directeur Mastermate. à¢â‚¬Å“We willen door de organisatie van deze BouwTechniekDagen positief vooruitblikken en op zoek gaan naar nieuwe mogelijkheden en samenwerkingsvormen in de bouwsector. Om die reden organiseren we dit jaar ook tijdens de BouwTechniekDagen een speciaal executive programma. Daarnaast stellen we bedrijven in de bouwsector in staat om hun mensen kostenloos een aantal VCA verplichtingen te laten halen tijdens de verschillende toolboxen.à¢â‚¬, aldus Voskamp.

Executive Programma
Voor executives uit de bouwsector is op 27 en 28 oktober een speciaal seminarprogramma samengesteld. Er is een BouwPower bijeenkomst van VNO/NCW Oostland, Seminars over Duurzaam en Luchtdicht bouwen en een Seminar à¢â‚¬Å“De Bouw in 2025à¢â‚¬ door Marjet Rutten. Daarnaast zal elektronische gegevensuitwisseling conform ´[email protected] in de Bouw‘˜ worden toegelicht en, in samenwerking met Zet Solutions, de invoering van de e-facturatie die de bouwsector te wachten staat. De bouwsector zal hierover landelijk pas begin 2011 worden geïnformeerd, maar executives van de BouwTechniekDagen krijgen nu al de primeur. Het gaat hierbij dan ook om een aanzienlijke investering door Bouwend Nederland, waarmee zo‘˜n 300 miljoen euro per jaar kan worden bespaard. Aanmelden voor het executive programma kan door te mailen met: [email protected] waarna men het programma en inschrijfformulier ontvangt.

Algemene Programma
Voor alle geïnteresseerden werkzaam in de bouw is het volgende programma samengesteld:

27 & 28 oktober
13.30 uur BouwTechniekDagen geopend
14.30 19.00 uur Diverse demonstraties, noviteitenshows en toolboxmeetings over:
- Veilig werken op hoogte
- Veilige verankeringen in de bouw
- Stofvrij werken in de bouw
- Ergotherapeutisch werken in de bouw
- PKVW en Nationale Beveiligings Richtlijn
- Alg. Toolbox incl. noviteiten in de bouw
15.45 19.30 uur Rib-boat experience: racen met speedboaten door de haven
18.00 uur Feestelijke opening Open Huis RDM (alleen op 27 oktober)
20.00 uur Optreden zangeres Do op 27 oktober
Optreden zangeres Berget Lewis op 28 oktober
21.00 uur Einde

Voor het volledige programma zie www.bouwtechniekdagen.nl. Via deze website kunnen geïnteresseerden zich ook aanmelden.

Over Mastermate
Mastermate is een samenwerkingsverband van zelfstandige regionale technische groothandels voor de bouw. In de 25 vestigingen wordt een compleet assortiment aangeboden met o.a. hang- & sluitwerk, bevestigingsmiddelen, persoonlijke beschermingsmiddelen, machines en gereedschappen. Daarnaast levert Mastermate ook hypermoderne technische toepassingen als elektronische toegangs- en vluchtwegcontrolesystemen. In Delfgauw is een Building Control Experience Center ingericht, een innovatieve ruimte die de nieuwste elektro-mechanische hoogstandjes omvat op het gebied van Veiligheid, beveiliging en Comfort.

Mastermate bestaat reeds 12 jaar. De Mastermate formule werd destijds opgericht om landelijk dekkend te kunnen optreden in de bouwkolom, concepten en kennis te ontwikkelen en aan te bieden, bijvoorbeeld met de BouwTechniekDagen en de bekende MasterMail actiekrant. Mastermate is een vertrouwd gezicht voor een groot deel van bouwend Nederland. Zie voor meer informatie: www.mastermate.nl

- EINDE PERSBERICHT