Amsterdam, 14 december 2009 Vandaag lanceert Vodafone de kerstdonatie actie in samenwerking met Pifworld. Via het interactieve goede doelen platform Pifworld.com kunnen Vodafone medewerkers zelf hun donaties aan de verschillende Vodafone projecten toekennen. Bovendien kunnen zij deze koppelen aan hun Hyves en Facebook. Het telecombedrijf besteedt dit jaar € 50.000 via Pifworld aan nationale en internationale projecten. De kerstdonatie actie van Vodafone loopt van 14 december 2009 tot 9 januari 2010.

De medewerkers kunnen kiezen uit 10 Vodafone projecten die zij met hun ´kerstpakket‘˜ willen steunen. Deze variëren van een onvergetelijke dag voor een ernstig ziek kind tot de gehele uitrusting van een dierenambulance. De projecten worden uitgevoerd door de volgende organisaties: dance4life International, Dierenbescherming Limburg, Doe een Wens, Edukans, Energy4All, Fonds Gehandicaptensport, Peace Parks Foundation, Sea Turtle Conservation Bonaire, Vajra en Wielewaal.

à¢â‚¬Å“Maatschappelijk verantwoord ondernemen en betrokkenheid is à©à©n van de pijlers in de Vodafone cultuur. Met deze jaarlijks terugkerende donatie geven wij verschillende nationale en internationale goede doelen een mooi kerstgeschenk. Dit jaar is het al de zevende keer dat wij geen traditioneel kerstpakket aan medewerkers schenken, maar omzetten in een goede doelen actie. Doordat medewerkers aan een zelf te kiezen project kunnen schenken op Pifworld.com, zijn onze werknemers ook interactief betrokken bij maatschappelijke projecten,à¢â‚¬ aldus Paul Smits, Voorzitter Vodafone Netherlands Foundation.

à¢â‚¬Å“Onze samenwerking met de Vodafone Netherlands Foundation laat zien hoe bedrijven hun medewerkers op interactieve wijze kunnen betrekken bij maatschappelijke thema‘˜s. Dit is een manier die voor veel bedrijven nog nieuw is. Door het Pifworld platform hiervoor in te zetten toont Vodafone zich een voorloper op het gebied van ´Het Nieuwe Geven‘˜à¢â‚¬, aldus Harmen van Doorn en Vera Arnoldus, oprichters van Pifworld.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vodafone Libertel B.V.:

Vodafone is een van de grootste mobiele communicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van Vodafone Group, het grootste internationale mobiele telecommunicatiebedrijf ter wereld met deelnemingen in het aandelenkapitaal van mobiele operators in 31 landen, verspreid over vijf continenten alsmede partnernetwerken in circa 40 landen. Per 30 september 2009 heeft Vodafone proportioneel ruim 323 miljoen klanten wereldwijd. Voor meer informatie, ga naar www.vodafone.com.

Pifworld

Pifworld is het online goede doelen platform voor ´Het Nieuwe Geven‘˜. Dit platform werd onlangs bekroond met de Interactive Media Best in Class Award voor beste charity website 2009. Op de site kan men online projecten steunen die goed zijn voor mens, aarde en dier. Bovendien kan iedereen op een eenvoudige manier zijn/haar sociale netwerk uitnodigen om mee te doen. Het doel is om uiteindelijk een community te bouwen die zo groot is dat ze wereldwijd projecten - goed voor mens, aarde en dier - binnen à©à©n dag kan realiseren.

Via blogs, video‘˜s en foto‘˜s kan men alle ontwikkelingen rondom een project direct volgen. 100% van het gedoneerde bedrag komt bovendien ten goede aan het gesteunde project. www.pifworld.com.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Voor meer informatie over Vodafone Netherlands Foundation kunt u contact opnemen met Vodafone Nederland, afd. Corporate Affairs en vragen naar Geeke van der Sluis. Telefoon: 043-3555 222,
E-mail: [email protected]

Voor meer informatie over Pifworld kunt u contact opnemen met Pifworld en vragen naar Nina Motzheim.
Telefoon: +31 (0)20 470 78 79/ +31 (0) 6 141 66 269, E-mail: [email protected]