KPN Wholesale maakt verdere groei van Voiceworks en haar partners mogelijk

Den Haag, 4 mei 2010 KPN Wholesale en Voiceworks zijn partners geworden voor glasvezel. Met het wijdvertakte glasvezelnetwerk van KPN realiseert Voiceworks een landelijk dekkend netwerk voor hoogwaardige breedbanddiensten aan de zakelijke markt. Al enige jaren werken de twee bedrijven met succes samen in de uitrol van DSL netwerken waarin Voiceworks nog steeds een sterke groei realiseert. Met het nieuwe partnership wordt het zeer betrouwbare glasvezelnetwerk van KPN aan het portfolio van Voiceworks toegevoegd.

Voiceworks heeft een stabiel en innovatief Voice over IP (VoIP)-platform. Het bedrijf levert met vooruitstrevende ICT-technieken, via een eigen netwerk en vanuit meerdere gekoppelde datacenters, professionele telefonie- en datadiensten aan de zakelijke markt. Daarbij maakt Voiceworks gebruik van een landelijk dekkend partnernetwerk.

Als partner van KPN Wholesale is Voiceworks in staat de kwaliteitgaranties die zij haar klanten op haar diensten biedt ook op het glasvezelnetwerk van KPN te leveren. Voiceworks wil in de markt een toonaangevende rol spelen als aanbieder van glasvezeloplossingen.

Jaap Postma, directeur KPN Wholesale, ziet een absolute meerwaarde in de samenwerking met Voiceworks. à¢â‚¬Å“Een van de sterke punten van Voiceworks is dat zij in staat is om haar landelijk partnernetwerk breed te ondersteunen bij de levering van glasvezelaansluitingen voor hun klanten en daarmee innovatieve cloud diensten bereikbaar maken. Onze glasvezelaansluitingen zorgen voor voldoende bandbreedte en sluiten aan op het kwaliteitsniveau dat daarvoor noodzakelijk is.à¢â‚¬

Ruud van der Aar, directeur van Voiceworks, à¢â‚¬Å“KPN heeft in de afgelopen jaren een heel groot glasvezelnetwerk aangelegd en zal hier ook in de komende tijd mee doorgaan. Dit maakt KPN een zeer belangrijke partner van Voiceworks omdat er nu al in heel Nederland veel behoefte is aan meer bandbreedte. Een bredere beschikbaarheid van glasvezelinfrastructuren zal in de komende jaren zeker een nieuwe impuls gaan geven aan de economische groei in Nederland en KPN loopt daarin vooropà¢â‚¬.

KPN zal Voiceworks intensief ondersteunen zodat Voiceworks zich ook als specialist op glasvezelgebied kan onderscheiden met innovatieve oplossingen wat een verdere verdichting van het glasvezelnetwerk mogelijk maakt.

-einde bericht-

Over KPN
KPN is de toonaangevende leverancier van telecommunicatie- en ICT-diensten in Nederland en biedt consumenten vaste en mobiele telefonie, internet en televisie. Voor zakelijke klanten verzorgt KPN tevens volledig beheerde telecommunicatie- en ICT-oplossingen. KPN-dochter Getronics biedt wereldwijd ICT-diensten aan en is marktleider in de Benelux op het gebied van werkplekbeheer. In de nationale wholesalemarkt levert KPN toegangsdiensten aan onder andere telecom operators, service providers en wederverkopers.

In Duitsland en België volgt KPN een meermerkenstrategie in de mobiele markt en neemt daar met E-Plus en BASE een derde positie in. KPN beheert met iBasis een efficiënte, op IP gebaseerde infrastructuur waarop wereldwijd wholesale-netwerkdiensten worden aangeboden aan andere operators.

Per 31 december 2009 bediende KPN meer dan 41,2 miljoen klanten, waarvan 32,9 miljoen mobiele klanten, 4,7 miljoen met een vaste telefoonaansluiting, 2,6 miljoen met een internetaansluiting en 1 miljoen televisieklanten. Met 20.755 FTEs in Nederland (33.148 FTEs voor de hele groep) behaalde KPN in 2009 een omzet van EUR 13,5 miljard en een EBITDA van EUR 5,2 miljard. KPN is in 1989 verzelfstandigd en is genoteerd aan de beurs van Amsterdam.

Over Voiceworks
Voiceworks maakt gecentraliseerde en innovatieve communicatieoplossingen bereikbaar voor iedereen met een gegarandeerde beschikbaarheid en flexibele invulling van klantspecifieke wensen.

Voiceworks onderscheidt zich in de markt door het leveren van aantoonbare toegevoegde waarde op haar diensten die resulteren in een blijvende hoge klanttevredenheid. Dit wordt gerealiseerd door inhoud te geven aan haar kernwaarden (Persoonlijk, Flexibel, Professioneel & Innovatief). Voiceworks werkt continu aan technisch hoogstaande innovatieve ontwikkelingen met een professionele bedrijfsvoering vanuit een persoonlijke benadering waardoor klanten over flexibele oplossingen beschikken. De ondersteuning die Voiceworks aan partners biedt geeft hen ongekende groeimogelijkheden.

Voiceworks levert Wholesale VoIP oplossingen aan onder andere PBX installateurs, CPS, ISP & ASP partijen op basis van hun eigen propositie.
Voor meer informatie: www.voiceworks.nl

NOOT VOOR REDACTIE

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Voiceworks
Lenneke Antes
Tel. +31 (0)36 711 34 07
[email protected]

KPN
Mediarelaties
Tel. +31 (0)70 4466300