Een rit van 20.000 kilometer van Amsterdam naar het WK voetbal te Kaapstad. Op 3 april 2010 vertrekt een karavaan van 20 oranje voertuigen met meer dan 40 avonturiers voor een tocht door 17 landen naar het WK voetbal te Kaapstad. Naast onze ontberingen onderweg zullen ontmoetingen in onder andere Libië, Ethiopië en Sudan dagelijks te lezen zijn in de Sp!ts (1.700.000 lezers per dag).

De Oranje Trophy wil deze kans gebruiken om een blijvende bijdrage te leveren aan geselecteerde goede doelen en om een spoor van oranje voetballen op het Afrikaanse continent achter te laten.

Een van de deelnemers in de karavaan is het team "Dukes of Meppel". Zij gaan de Oranje Trophy rijden in een oranje Opel Manta uit 1975. De auto komt uit de reclame ´Het Nieuwe Rijden‘˜ (schakelen bij 2500 toeren) en wordt gesponsord door de hogeschool IVA in Driebergen (Autobranche en Management). Ook zullen de Dukes nieuwsberichten plaatsen over de vorderingen.

V-tron heeft een voertuigvolgsysteem ter beschikking gesteld waarmee Menno Leeuwerink en Persijn Bijker 24 uur per dag te volgen zijn met de vorderingen op de rit.