Minorplanet Systems lanceert pakket voor trailer tracking

RIJSWIJK 10 november 2009 Minorplanet Systems lanceert de T100 Trailer Tracker. Een compacte Data Collection Unit (DCU) met ingebouwde GPS en GPRS antennes en bewegingsensor. Door vrachtwagenopleggers te voorzien van de compacte T100 Trailer Tracker wordt inzichtelijk wanneer een oplegger voor een rit wordt meegenomen en wanneer deze rit is uitgevoerd. Een slim product voor de transportbranche dat de bekende track & tracing verrijkt met trailer tracking.

Het hoe en wat
T100 Trailer Tracker maakt het gebruik en de stilstand van opleggers inzichtelijk, zodat capaciteitsplanningen kunnen worden geoptimaliseerd. Dankzij direct inzicht in de locatie van de oplegger kan een transporteur sneller inspelen op de klantvraag. Je weet altijd waar waardevolle lading zich bevindt en welke route is gevolgd. Het zoekraken van opleggers is verleden tijd. à¢â‚¬Å“Met de T100 bieden wij nu one-stop-shopping voor vervoerders die dure lading vervoeren. Daarnaast is de nieuwe Tracker natuurlijk ook inzetbaar voor eigenaren van aggregaten en andere dure machines en in de verhuur & leasingbranche.à¢â‚¬ licht Rob Weij toe.

Ontwikkeld
Rob Weij, general manager Benelux, is verantwoordelijk voor het vermarkten van T100 Trailer Tracker in de Benelux en Duitsland. Het beursgenoteerde Engelse moederbedrijf Minorplanet Systems plc, gevestigd in Leeds, heeft het pakket voor de Europese transportmarkt laten ontwikkelen. In het ontwikkelproces is rekening gehouden met specifieke behoeften zoals stabiliteit, langdurige batterijcapaciteit, robuustheid en functionaliteit in extreme omstandigheden (harsh environment). Daarnaast is het leveren van juiste managementinformatie een vanzelfsprekendheid; aan voertuigmanagement ontleent Minorplanet Systems haar bestaansrecht à©n het is onontbeerlijk in de huidige economische markt.

Website: http://www.minorplanet.nl/