Rotterdam, 27-10-2009

Nederlandse studentes zien hun kansen op de arbeidsmarkt somberder in dan hun mannelijke medestudenten. Vrouwelijke studenten denken daarnaast langer op zoek te zijn naar een passende baan. Dat blijkt uit het Nationale Bijbanenonderzoek 2009 van Zoekbijbaan.nl.

Kansen
Van de ondervraagde studentes ziet slechts 38 procent haar kansen op de arbeidsmarkt na het behalen van haar diploma als goed tot uitstekend, tegenover 55 procent van de mannelijke studenten. Maar liefst 22 procent van de studentes ziet haar kansen op de arbeidsmarkt als matig tot slecht, terwijl dat bij de studenten 14 procent is. Vooral studentes van het hbo zijn negatief over hun kansen.

Vinden van een passende baan
Studerende vrouwen denken na het behalen van hun diploma meer tijd nodig te hebben om een geschikte baan te vinden dan mannen. 25 Procent van de studentes verwacht langer dan een half jaar nodig te hebben om geschikt werk te vinden. Bij de mannelijke studenten is dit slechts 10 procent.

Looneisen verschillen nauwelijks
Ondanks de grotere onzekerheid onder vrouwelijke studenten, verschillen de looneisen van studenten en studentes nauwelijks. Studentes willen gemiddeld à¢à¢â‚¬Å¡¬ 8,38 bruto per uur verdienen, studenten à¢à¢â‚¬Å¡¬ 8,70.

Nationaal Bijbanenonderzoek
Het Nationale Bijbanenonderzoek werd gehouden van augustus 2009 tot en met september 2009. Er deden 650 respondenten mee aan het onderzoek. Meer resultaten van het onderzoek zijn te vinden op: www.zoekbijbaan.nl/bijbanenonderzoek.

-----Einde persbericht-----

Noot voor de redactie:
Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met Pieter van Diggele: 010 218 4103, of [email protected].

Voor meer uitslagen van het Nationale Bijbanenonderzoek: www.zoekbijbaan.nl/bijbanenonderzoek

Website: http://www.zoekbijbaan.nl/bijbanenonderzoek

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular