Voorjaarseditie VerzamelaarsJaarbeurs, waar o.a.

Verkadealbums van Jac. P. Thijsse kunnen worden ingekeken, geruild, gekocht, verkocht en ook getaxeerd.

Voorjaarseditie VerzamelaarsJaarbeurs

 Op zaterdag 5 en zondag 6 april 2008 vindt in de Jaarbeurs te Utrecht de voorjaarseditie van Europa's grootste beurs op het gebied van verzamelen plaats: de VerzamelaarsJaarbeurs.  Zoals altijd in combinatie met de Mega Platen & CD Beurs, de grootste platenbeurs van de wereld. Deze halfjaarlijkse verzamelaarsbeurs is al ruim 25 jaar het Mekka voor iedere grote en kleine verzamelaar.
Ruim 2000 standhouders uit onze regio en uit
binnen en buitenland exposeren, verdeeld over vijf hallen, het meest waardevolle uit hun collecties en bieden alle denkbare verzamelwaar en speciale collector-items te koop of te ruil aan. Er is voor verzamelaars maar ook voor andere belangstellenden echt van alles te vinden op het gebied van antiek, curiosa, glas- en aardewerk, munten, speelgoed, interieur - en modeartikelen, kaarten en postzegels, poppen, boeken, Verkadealbums, enz.  Een vaste deelnemer is Anton Siedsma uit Hoofddorp op standplaats 8412, recht tegenover de ingang hal 8 Curiosa. Op zijn stand kunnen honderden oude Plaatjesalbums, waaronder alle nostalgische Verkadealbums van Jac. P. Thijsse, worden ingekeken, geruild, gekocht, verkocht en ook getaxeerd. Iedereen wordt aangeraden om verzamelwaar als albums of losse plaatjes in dit verzamelweekend mee naar deze beurs te nemen om de waarde ervan te vernemen of het materiaal te ruilen of te verkopen. Siedsma toont dit weekend o.a. zijn topstuk: het eerste Verkade Plaatjesalbum, dit jaar 105 jaar oud ! Ook zijn aan zijn stand veel oude Schoolplaten van de vermaarde tekenaars Jetses, Isings en Koekoek te bewonderen. Kom zijn mooie collectie bewonderen. Info : 023- 5614727.  Email  [email protected]   of klik aan   http://hobby.clubs.nl/verkade  
Tienduizenden bezoekers kijken reikhalzend uit naar dit gigantische verzamelweekend. Het gehele weekend zijn er veel speciale tentoonstellingen, presentaties, demonstraties en signeersessies. Tijdens deze editie staat eigentijds verzamelen op het gebied van vintage mode en accessoires centraal. Het Nederlands Hoedenmuseum exposeert een selectie van honderd dameshoeden met bloemen. De tentoonstelling ‘Van top tot teen’ laat een collectie feestelijke jurken zien vanaf 1930, compleet met bijpassende accessoires en aangevuld met een verzameling schoenen en handtassen. Een speciaal ingericht jaren vijftig terras staat vol met grote Amerikaanse sleeën en er is een locatie met kleurige oldtimers uit de jaren zeventig en tachtig. Op het Museumplein exposeren veertig verzamelaars hun unieke collecties. Het Mobiel Grafisch Museum en de Blackbox1 demonstreren oude druktechnieken en diverse sterren uit films en tv-series zetten op verzoek hun handtekening. In hal 8 en 10 is er een speciale foto expositie ‘Verzameld Werk’.
Kijk voor veel meer informatie op onze site www.verzamelaarsjaarbeurs.nl

 Het Internationaal VerzamelaarJaarbeurs Weekend is in de Jaarbeurs te Utrecht op zaterdag 5 april 2008 van 9 - 18 uur en op zondag 6 april 2008 van 10- 17 uur. Toegang is € 11,- per persoon. Met reductiebon  € 9,50.  Met 65+: € 9,-.  Op vertoon van U-pas: € 9,-.  Passe-partout (twee dagen kaart) € 19,00 Kinderen t/m 11 jaar: gratis  Toegangskaarten zijn ook verkrijgbaar in de voorverkoop via de ANWB-kantoren. Dan kost een kaartje slechts € 9,50.

UTRECHT INTERNATIONALE VERZAMELAARSJAARBEURS 2008 op zat 5 apr 2008 van 9 -18 uur en
zon 6 apr 2008 van 10-17 uur. Info: ARC Tel. 0229-213891. Email [email protected]  
Site www.verzamelaarsjaarbeurs.nl  ( Verkadealbums op 8412, recht t.o. ingang hal 8 Curiosa )