Grotere kans op winterblues door slechte zomer

Heel veel mensen hebben er jaarlijks last van. Een neerslachtig, lusteloos gevoel in de winter. Vooral in januari en februari lijkt de energiereserve uitgeput te zijn en slepen velen zich lusteloos door de dagen. Normaal gesproken heeft één op de twintig mensen in meer of mindere mate last van een winterdepressie ofwel de winterblues. Maar Britse gezondheidsexperts vrezen dat dit aantal in de komende winter fors zal toenemen, als gevolg van de herfstachtige, slechte zomer van dit jaar.
Een serieus probleem
Een winterdepressie uit zich door een aanhoudend neerslachtig gevoel. Men voelt zich treurig, somber, prikkelbaar, vermoeid, verveeld, angstig of gestrest. Lichtwer Pharma deed onderzoek naar neerslachtigheid. Daaruit blijkt dat neerslachtigheid een groter probleem is dan wellicht werd aangenomen. Maar liefst 75 procent van alle ondervraagden gaf aan wel eens een periode van neerslachtigheid te kennen. De meerderheid (62%) kende deze perioden meer dan één keer, of zelfs regelmatig (13%). Vooral vrouwen lijden aan neerslachtige gevoelens (84,4% tegenover 64,4% bij de mannen). Neerslachtigheid schijnt boven de 55 jaar wel minder vaak voor te komen. Wanneer neerslachtigheid meer is dan een tijdelijke dip, dan is het een serieus probleem dat aandacht verdient.

Kira, natuurlijk ontspannen en in balans
Gelukkig is er op natuurlijke wijze iets te doen aan neerslachtigheid en lichte vormen van depressie.  Sint-Janskruid staat sinds de oudheid bekend als medicinale plant. Het is werkzaam bij lichte vormen van depressie, zoals de winterdepressie. Lichtwer Pharma ontwikkelde, na jarenlang onderzoek, Kira. Kira is een geconcentreerd extract van Sint-Janskruid; natuurlijk, veilig en doeltreffend bij het bestrijden van een neerslachtig gevoel en de hiermee gepaard gaande symptomen. Kira is beschikbaar in gemakkelijk in te nemen dragees met een zeer exacte dosering van de werkzame stof. Het herstelt de gemoedstoestand en geeft een ontspannen en rustig gevoel. Kira werkt niet verslavend, heeft geen slaapverwekkend effect en beïnvloedt het reactievermogen niet. Mocht de neerslachtigheid aanhouden, dan wordt aangeraden de huisarts te raadplegen.

Kira is verkrijgbaar bij drogisterij, gezondheidswinkel en apotheek en is verkrijgbaar in 2 varianten; Kira 300 mg (13,85 euro) en Kira Forte 450 mg (18,95 euro). In België is het product sinds kort geregistreerd als zelfzorg geneesmiddel en onder de naam Kira Forte bij de apotheek verkrijgbaar.

Lichtwer Direct
Lichtwer Pharma Benelux werkt nauw samen met toonaangevende producenten en ontwikkelaars van gezondheid- en schoonheidsproducten in Europa.
Lichtwer Pharma stelt zich tot doel vernieuwende producten met wetenschappelijke onderbouwing op het gebied van gezondheid en schoonheid op de markt te brengen. Hiertoe de ontwikkelingen binnen de internationale gezondheid- en beautymarkt nauwgezet gevolgd om de kritische, zelfbewuste consument altijd de nieuwste gezondheids- en schoonheidsproducten te kunnen aanbieden.

www.lichtwer.nl

Zeewolde, 8 oktober 2007