(Persbericht) Het aantal woninginbraken is in 2010 in Nederland met zo'n 15% toegenomen ten opzichte van 2008. Slechts zes tot zeven procent daarvan wordt opgelost. De daders slaan vaak toe tijdens vakanties, terwijl de huiseigenaren niet thuis zijn. Ze leggen zelfs takjes tegen de voordeur om te achterhalen of men afwezig is. Met een IP-camera en smartphone met Internet-verbinding is tijdens de vakantie veel ellende te voorkomen.

Er wordt niet alleen ingebroken in villa‘˜s en afgelegen huizen, maar ook in appartementcompexen en rijtjeswoningen. Een compleet video-IP-systeem met hoge resolutie, zoals de Mobotix D14, beschermt elk type woning tegen dieven. Deze eenvoudig te installeren camera levert zowel overdag als ‘˜s nachts heldere scherpe beelden op, die kunnen helpen bij het identificeren van indringers. Dankzij zijn twee lenzen biedt de D14 een breed overzichtsbeeld. Als de camera bijvoorbeeld is gemonteerd op een hoek van het huis, kan de ene lens de voordeur bewaken en de tweede de volledige zijkant van het huis. Zelfs het takje tegen de voordeur is dankzij de hoge resolutie te zien. Ook kan de camera een alarm activeren, zodra iemand probeert de woning binnen te dringen. Indien nodig zijn de videobeelden als een live stream, overal ter wereld via het Internet op een willekeurige computer, smartphone of tablet te bekijken. Verder heeft de camera ook nog een preventieve werking.

à¢â‚¬Å“Dieven hebben vrij spel in de zomermaanden. Vaak is het niet moeilijk om erachter te komen of iemand thuis is, terwijl men daar ook steeds geraffineerder in wordt,à¢â‚¬ zegt Uwe Barthelmes, executive sales director van Mobotix. à¢â‚¬Å“Mensen kunnen de veiligheid vergroten met een videobeveiligingssysteem dat tegen relatief lage kosten te installeren is. Een video-IP-camera is wereldwijd via het internet toegankelijk vanaf een willekeurige computer, iPad of smartphones, zoals de iPhone. Wanneer bepaalde gebeurtenissen optreden, is bijvoorbeeld direct de politie te waarschuwen, of een e-mail met beeldopname te verzenden. Dat kan via eenvoudig vooraf te configureren actieprofielen.à¢â‚¬

Over Mobotix

Mobotix AG is een softwarebedrijf met ontwikkeling van eigen hardware op het gebied van digitale, op netwerkgebaseerde videoveiligheidssystemen met hoge resolutie. Daarbij ligt de focus op het ontwikkelen van gebruikersvriendelijke complete systeemoplossingen uit eigen productie. Het Duitse beursgenoteerde bedrijf staat sinds de oprichting in 1999 bekend als de pionier in netwerkcameratechnologie en om het gedecentraliseerde concept dat het videosysteem met hoge resolutie in de praktijk kostenefficiënt maakt. Sinds 2010 breidt Mobotix het portfolio uit met zelfontwikkelde intelligente producten op het gebied van domotica. Of het nu gaat om ambassades, luchthavens, stations, havens, tankstations, hotels of snelwegen, al jaren worden er meer dan honderdduizend videosystemen van Mobotix op alle continenten toegepast.