(Persbericht) 24 januari 2011

OBA MileStones implementeert de komende periode op al haar websites en binnen al haar applicaties de ReadSpeaker voorleesfunctie. De voorleesfunctie biedt de mogelijkheid om de tekst op de website te laten voorlezen, ten behoeve van mensen die willen luisteren in plaats van, of ter ondersteuning van, lezen. Het voorlezen wordt ondersteund door een voorleescursor. De voorleescursor laat de tekst die voorgelezen wordt tegelijkertijd oplichten, op zowel woord- als zinsniveau, wat zorgt voor een nog beter begrip van de tekst. Op haar eigen site, www.oba-milestones.nl, is de voorleesfunctie reeds geïmplementeerd.

Evenals ReadSpeaker is OBA MileStones van mening, dat het net zo makkelijk moet zijn om te luisteren naar het web, als het printen of delen van een webpagina. De gebruiker hoeft niets te downloaden: met een simpele klik op de voorleesknop start het voorlezen van de tekst automatisch. Het implementeren van de ReadSpeaker oplossing was voor OBA MileStones zeer eenvoudig. Bijkomend voordeel is dat het werkt met alle browsers, altijd up-to-date is en veilig met back-up.

OBA MileStones verstevigt hiermee haar positie als ontwikkelaar van maatschappelijk renderende applicaties. à¢â‚¬Å“Dit is een geweldige aanvulling voor onze websites en applicaties, niet alleen voor mensen met een lees- of zichtbeperking, maar voor iedereen die liever luistert naar de tekst dat het leest, of ter ondersteuning daarvanà¢â‚¬, aldus Bram Barkhuysen, Commercieel Directeur van OBA MileStones.

Zowel OBA MileStones als ReadSpeaker streven naar drempelvrije websites en applicaties, die voor eenieder bruikbaar zijn. Voorzien van de ReadSpeaker voorleesfunctie, zal het voor alle klanten en gebruikers nog makkelijker zijn om te kunnen werken met de MileStones oplossingen.

Over OBA Milestones (www.oba-milestones.nl)
OBA MileStones is dà© specialist op het gebied van verbinding en uitwisseling van (persoons)gegevens via het Internet. Op het terrein van Werk en Inkomen, voor het Onderwijs en de Zorg ontwikkelt OBA, veelal in samenwerking met gerespecteerde partners, digitale tools, zoals Cliënt Volg Systemen, Ontwikkelingsperspectief, E-Portfolio‘˜s, matchingapplicaties en andere webbased oplossingen op maat.

Over ReadSpeaker (www.readspeaker.com/nl)
ReadSpeaker is marktleider op het gebied van spraakweergave van online content. Met haar webbased tekst-naar-spraak diensten voor websites en mobiele toepassingen bedient ReadSpeaker duizenden websites en miljoenen mensen wereldwijd.

Contact: [email protected]

Noot voor de redactie / niet voor publicatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bram Barkhuysen (OBA MileStones): T 0161 226 048, E [email protected] of Jolet Jung-Moolenaar (ReadSpeaker): T 030 697 1209, E [email protected]