(Persbericht) Gewapend met schoonmaakprikkers en grote vuilniszakken waagden vrijwiligers van Stichting De weg naar Geluk zich op de NDSM-werf om daar een hoop troep te ruimen. En dat bleek hard nodig te zijn, want de kade lag vol met plastic flessen en ander afval. Met de actie hoopt de stichting een goed voorbeeld te zetten en de natuur een handje te helpen.

De actie werd ondersteund door stadsdeel Amsterdam Noord. Zij hadden voor prikstokken, handschoenen en vuilniszakken gezorgd. Volgens een woordvoerder van de actie waren deze hard nodig: à¢â‚¬Å“Je komt de gekste dingen tegen. Mensen gooien zomaar dingen weg zonder na te denken over de gevolgen.à¢â‚¬

Stichting De weg naar geluk zet zich in om de leefregels uit het gelijkgenaamde boekje, geschreven door filantroop en grondlegger van de Scientology filosofie, dhr Hubbard, in de praktijk toegepast te krijgen. Dit doen zij door zowel gratis exemplaren te verspreiden als directe actie te ondernemen. Twee van de leefregels zijn à¢â‚¬Å“Zorg goed voor je omgevingà¢â‚¬ en à¢â‚¬Å“Geef het goede voorbeeldà¢â‚¬. Met hun opruimactie hopen zij een goed voorbeeld te zetten voor de rest van Amsterdam, zodat de stad een stuk schoner wordt. Daarnaast werden er ook 600 exemplaren van het boekje uitgedeeld aan voorbijgangers.