(Persbericht) Vtech Storio; nieuw in het assortiment van GIGAspeelgoed

De Vtech Storio is een slimme educatieve e-reader voor kinderen van 3 tot 8 jaar en leert ieder kind letters, woorden, begrijpend lezen en schrijven. Gebruik de toetsen en gekleurde symbolen of hanteer het aanraakscherm om de leerzame en vrolijke spelletjes te spelen met je Vtech Storio. Lezen komt tot leven met de educatieve Vtech Storio. Bij de Vtech Storio wordt het spelletje Sam in de stad meegeleverd.
Vtech Storio bevat wel 10 verschillende activiteiten in 1!

1 - Geanimeerde verhalen: verhalen worden voorgelezen aan het kind, begeleid door illustraties, animaties en geluidseffecten.
2- Woorden leren: de woorden uit het verhaal worden afzonderlijk uitgesproken wanneer ze worden aangeraakt op het scherm
3- Educatieve spelletjes: elke game bevat leerzame spelletjes om begrijpend lezen te bevorderen.
4- Woordenboek: bepaalde woorden uit het verhaal worden uitgelegd en geïllustreerd.
5- Leren schrijven: leer cijfers, hoofdletters en kleine letters of volledige woorden schrijven met behulp van de ingesloten pen.
6- Kleurboek: een activiteit om tekeningen in te kleuren.
7- Fotoalbum: bewaar en bekijk je eigen foto's in het fotoalbum. (De Vtech Storio bevat geen camera)
8- Tekenstudio: maak zelf tekeningen en bewerk afbeeldingen met de pen.
9- Muziekspeler: gebruik de ingebouwde speaker van de Vtech Storio om je favoriete muziek te beluisteren.
10- Videospeler: speel je eigen video's af in MJPEG op je Vtech Storio.

Speelgoed van het jaar 2011
De Vtech Storio is genomineerd voor Speelgoed van het jaar 2011 in de categorie van 4 tot en met 6 jaar. Het juryrapport oordeelde 'Duidelijk qua stem, beeld en geluid. Komt vriendelijk over en is helemaal gericht op kinderen. Multifuntioneel en uitbreidbaar. Een tabblad voor de kleinsten'

Uitbreidbaar
Plug de bijgeleverde USB kabel in je PC en bezoek de website '[email protected]' om nieuwe verhalen en icoontjes voor je Vtech Storio te verkrijgen. Download nog meer verhalen online en zet ze op een SD kaart (niet inbegrepen). Kijk op: www.vtechnl.com/download.

Educatieve games
Naast al de ingebouwde spelonderdelen kun je tal van nieuwe Vtech Storio gebruiken. Vtech heeft een uitgebreide collectie aan educatieve spellen voor de Vtech Storio waarmee kinderen veel interactieve verhalen kunnen ontdekken met hun favoriete helden. Elke game voor de Vtech Storio bevat een geïllustreerd verhaal dat het kind kan lezen en beluisteren. Het spel bevat leerzame uitdagingen om het begrijpend lezen te oefenen en de taalkennis te verbeteren.

De volgende spellen met verschillende leeftijden zijn apart verkrijgbaar voor de Vtech Storio:
à¢â‚¬¢ Vtech Storio Winnie the Pooh (3-6 jr)
à¢â‚¬¢ Vtech Storio Dora (3-6 jr)
à¢â‚¬¢ Vtech Storio De pinguins van Madagascar (4-6 jr)
à¢â‚¬¢ Vtech Storio Disney Princess (4-7 jr)
à¢â‚¬¢ Vtech Storio Disney Tinkerbell (5-8 jr)
à¢â‚¬¢ Vtech Storio Disney Mickey Mouse Clubhouse (5-8 jr)
à¢â‚¬¢ Vtech Storio Disney Cars 2 (5-8 jr)
à¢â‚¬¢ Vtech Storio Disney Toy Story 3 (4-7 jr)

Innovatie voor kids
Vtech Storio heeft de modernste e-book technologie bereikbaar gemaakt voor kinderen. Een echte innovatie! Vanuit het hoofdmenu van de Vtech Storio zijn meerdere educatieve activiteiten en multimedia functies beschikbaar.

Leer cijfers, letters en woorden herkennen à©n schrijven. Maak zelf tekeningen en bekijk en bewerk foto's. Luister naar je favoriete muziek (MP3) en bekijk filmpjes (MPEG) op je Vtech Storio.

Slim woordenboek
Het woordenboek van de Vtech Storio heeft interactieve vragen die kinderen leert de betekenis van bepaalde woorden uit ieder verhaal beter begrijpen. Klik op het woordje en het kindje krijgt uitleg plus het woord wordt door de Vtech Storio uitgesproken.

Robuust en bestendig
Kinderen gaan soms ietsje te ruw met hun spulletjes om. Gelukkig heeft Vtech hieraan gedacht. De Vtech Storio kan tegen een stootje en het touch screen wordt beschermd dankzij de inklapbare klep. De stylus pen van de Vtech Storio kun je netjes opbergen in de daarvoor bestemde uitsparing.

Technische specificaties Vtech Storio
à¢â‚¬¢ Kleuren lcd touch screen (8 x 4,5 cm)
à¢â‚¬¢ Volumeknop
à¢â‚¬¢ Contrastknop
à¢â‚¬¢ Alfabetische toetsen
à¢â‚¬¢ Handige bladerknoppen
à¢â‚¬¢ Kleur knoppen en aan/uit knop
à¢â‚¬¢ MPEG video
à¢â‚¬¢ MP3 muziek
à¢â‚¬¢ Geluidspeaker
à¢â‚¬¢ Cartridge spellen (5 x 3 cm)
à¢â‚¬¢ Inklapbaar voor bescherming
à¢â‚¬¢ Werkt op 4 AA kwaliteit penlight batterijen
à¢â‚¬¢ 7,5V adapter van Vtech bruikbaar (niet ingesloten)
à¢â‚¬¢ Koptelefoonaansluiting
à¢â‚¬¢ SD/SDHC kaart tot 32 GB bruikbaar (niet ingesloten)

De Vtech Storio is hà©t educatieve multimedia-systeem voor kids. De Vtech Storio is bij GIGAspeelgoed verkrijgbaar in het blauw en speciaal voor meisjes in het roze!