(Persbericht) Waaijenberg Mobiliteit introduceert in september de nieuwe Microcar M.GO SXI Primavera, die standaard en zonder meerprijs is voorzien van een airbag. Hiermee toont het merk Microcar wederom aan voorop te lopen op het gebied van veiligheid. Microcar was de eerste fabrikant ter wereld die jaren geleden de airbag, ontwikkelt in samenwerking met Siemens, introduceerde in een brommobiel.

Bij de ontwikkeling van de Microcar M.GO werd direct vanaf het begin van het designproces rekening gehouden met het feit dat de nieuwste Microcar ook geschikt zou moeten zijn voor montage af fabriek van een airbag. De Microcar M.GO SXI Primavera is nu het eerste model van Microcar dat standaard is uitgerust met een airbag. Microcar is de enige fabrikant van brommobielen die binnen de gewichtslimiet van 350 kg een bestuurdersairbag kan leveren.

Microcar is een toonaangevende fabrikant van moderne brommobielen die naast aan styling, kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid ook veel aandacht schenkt aan veiligheid. De modellen van Microcar worden voortdurend aan veiligheidstests en botsproeven onderworpen. Bij de beoordeling van de botsbestendigheid hanteert Microcar de Euro NCAP methode, tot een snelheid van maximaal 45 km/u. De airbag is een uitbreiding op het al uitgebreide standaard veiligheidspakket van Microcar.

Microcar veiligheidspakket
De M.GO van Microcar is voorzien van een compleet veiligheidspakket.
Het verstevigde frame en de aluminium kooiconstructie bieden de inzittenden een uitstekende bescherming bij aanrijdingen. De M.GO heeft voor een kreukelzone die de vrijkomende energie bij een aanrijding absorbeert. Een tweede belangrijk veiligheidsaspect van de Microcar wordt gevormd door de zogenaamde progressieve veiligheidsgordel, die zich zodanig aanspant, dat het lichaam niet aan de volledige druk wordt blootgesteld. Dit voorkomt onnodig letsel bij een aanrijding, want bij een snelheid van 45 km/u wordt het ´drukeffect‘˜ op de borst met de helft verminderd.

à¢â‚¬Å“Wij zijn zeer verheugd onze klanten de bescherming door een airbag te kunnen aanbieden. Daarmee is Microcar onderscheidend in dit marktsegment. Door de combinatie van veiligheidsgordels en de airbag wordt de kans op zware verwondingen aanzienlijk verminderd. Microcar heeft dan ook met de introductie van de M.GO SXI Primavera een belangrijke stap genomen in de verdere verhoging van de veiligheid.à¢â‚¬ Aldus Patrick van Manen van Waaijenberg Mobiliteit.

De SXI Primavera is voorlopig beschikbaar voor dezelfde prijs als de normale
Microcar M.Go SXI € 13.995,- en wordt geleverd in dezelfde kleuren.

Microcar blijft koploper
De markt van brommobielen vertoont in 2010 een licht dalende tendens ten opzichte van vorig jaar. Toch heeft Microcar haar leidende positie geconsolideerd en wordt met een marktaandeel van maar liefst 31,8% de eerste plaats in het segment van brommobielen stevig ingenomen. Nogmaals van Manen: à¢â‚¬Å“Met de unieke propositie van standaard een airbag in de SXI Primavera verwachten wij dat Microcar de nummer 1 positie verder zal versterken.à¢â‚¬

Kom langs in een van onze showrooms in Den Haag, Amsterdam of Veenendaal om kennis te maken met de nieuwe Microcar M.GO SXI Primavera of bel voor meer informatie of vrijblijvende demonstratie aan huis met ons gratis nummer 0800 02399 88.

EINDE BERICHT