Bouwkosten begroten vanuit 3D-ontwerpmodellen

Leidschendam, november 2009 Waal uit Vlaardingen heeft de IBIS-TRAD software van Brink Groep aangeschaft om haar bouwkostencalculaties te optimaliseren. Het bouwbedrijf stapt over van verouderde Kraan-software naar IBIS-TRAD en Microsoft Dynamics NAV 4PS Construct (Navision) om alle kosten vanaf het werkinitiatief tot en met de exploitatiefase, beter te kunnen begroten en te beheersen. Deze nieuwe bedrijfssoftware is geleverd door CTB ICT Bouw, een samenwerkingspartner van Brink Groep. Waal is à©à©n van de grootste bedrijven in het ASVB-concern (Aan de Stegge Verenigde Bedrijven).

à¢â‚¬Å“Wij hebben besloten over te stappen op IBIS-TRAD omdat deze software het beste past bij onze toekomstvisie over geïntegreerd bouwenà¢â‚¬, zegt Ebert van der Wal, directeur van Waal. à¢â‚¬Å“Omdat Waal actief is in de totale bouwcyclus, van ontwikkeling tot en met onderhoud en renovatie, gaan wij alle bouwkosten voortaan rechtstreeks vanuit 3D-ontwerpmodellen begroten. De eerste stap daartoe is vorig jaar al gezet met de aanschaf van IBIS4BIM, eveneens van Brink Groep. IBIS-TRAD is een ruimschoots bewezen begrotingsprogramma dat daar naadloos op aansluità¢â‚¬.

à¢â‚¬Å“Met de ontwikkeling van het Waal Informatie Model (WIM) heeft Waal een belangrijke stap gezet in het verminderen en beter beheersen van de integrale kostprijs voor de totale bouwcyclusà¢â‚¬, vertelt Jeroen van de Laar, businessunit manager van Brink Groep. à¢â‚¬Å“Wij zijn uiteraard verheugd dat Waal na een uitgebreide marktverkenning besloten heeft om alle kostencalculaties voortaan met IBIS-TRAD te gaan maken. Te meer omdat die keuze deel uitmaakt van een overkoepelend contract voor strategische samenwerking op het gebied van geïntegreerd bouwenà¢â‚¬.

Over Waal
Waal realiseert projecten op het gebied van woningbouw, commercieel vastgoed en utiliteitsbouw. Daarbij staan innovatie, samenwerking en betrouwbaarheid centraal. Met neoHOTPLANS, WIM en 3D-modelleren plaatst Waal zich in het centrum van de integrale procesbeheersing en loopt het bedrijf in Nederland voorop met verbeteren van de bedrijfsprocessen, verlagen van bouwkosten en foutkansen. Ook met de onlangs behaalde FSC-certificering loopt Waal voorop in de bouwsector. Werkend vanuit een innovatieve toekomstvisie over geïntegreerd bouwen slaagde het bedrijf erin om in de periode 2006 tot en met 2008 een omzetgroei van 20% te realiseren.

Over CTB ICT Bouw
CTB ICT Bouw is al meer dan 40 jaar actief als ICT-leverancier voor de bouw met geïntegreerde bedrijfsbrede oplossingen voor middelgrote en grote bouwondernemingen. Deze zijn gebaseerd op Microsoft Dynamics NAV 4PS Construct, een bouwspecifiek nieuwe generatie ERP-systeem. Verder is CTB ICT Bouw ook een strategische samenwerkingspartner van Brink Groep voor de levering, implementatie en ondersteuning van IBIS-software.

Over Brink Groep
Brink Groep levert al ruim 30 jaar management, advies en automatisering voor bouw, huisvesting en vastgoed. Op automatiseringgebied is het bedrijf de marktleider in het ontwikkelen en leveren van software voor calculaties en onderhoud. De IBIS-software van Brink Groep ondersteunt alle fasen van het bouwproces en is in vergaande mate geïntegreerd met Autodesk ontwerpsoftware en Microsoft bedrijfssoftware.

Website: http://www.brinkgroep.nl/url/introductie.php