(Persbericht) Waardering 2010 trekt brede interesse uit alle branches
Ook grote organisaties zoals RAI onderschrijven belang van congres

Aalsmeer, 27 september 2010 - De arbeidsmarkt trekt sneller aan dan voorzien en men verwacht veel verschuivingen nu de recessie ten einde loopt. Gebrek aan betrokkenheid en waardering in combinatie met een vergrijzend arbeidspotentieel is een reële bedreiging voor de human resources van veel organisaties. Het congres "Waardering 2010" op dinsdag 19 oktober 2010 in het World Forum Den Haag speelt in op deze kwestie.

Tijdens dit eerste waarderingsmanagementcongres in Nederland staat à©à©n van de meest actuele vraagstukken voor leidinggevenden in een uitdagende economie centraal: Hoe realiseer ik meer betrokkenheid nu à©n hoe behoud ik mijn goede medewerkers straks. ´Voor diegene die iets vooruit kijkt komen we precies op tijd!‘˜ aldus congresorganisator Hans Poortvliet van waarderingsmanagement.nl ´De arbeidsmarkt trekt snel aan en staat volgens o.a. het FD alweer op de grens van krapte, dat betekent dat er voor veel organisaties op korte termijn een nieuwe uitdagende situatie gaat ontstaan: hoe houd ik mijn goede werknemers vast?‘˜

Meer aandacht voor waarderingsmanagement lijkt broodnodig, want de stand van zaken op de werkvloer, na twee jaar recessie, lijkt niet rooskleurig. Zo blijkt dat:
à¢â‚¬¢ 25% van de Nederlandse werknemers zich niet gewaardeerd voelt
à¢â‚¬¢ 39% zich niet of nauwelijks betrokken bij zijn/haar werkgever voelt
à¢â‚¬¢ 48% van de werknemers openstaat voor een andere baan

RAI meldt middelmanagement aan bij Waardering 2010

Ook grote organisaties onderschrijven het toenemende belang van waarderingsmanagement in het bedrijfsleven. Zo heeft bijvoorbeeld de RAI haar middelmanagement aangemeld voor Waardering 2010. Maurits van der Sluis, Commercieel Directeur Amsterdam RAI Convention Centre, zegt hierover: 'Crisis of niet, uiteindelijk draait het in onze branche om mensen. Het is pure people business. De toegevoegde waarde van de menselijke factor bepaalt het succes van een congres, beurs of evenement. Daarom moeten we onze mensen, die dit voor ons moeten realiseren, ook juist waarderen, stimuleren en inspireren.'

De feiten lijken van der Sluis gelijk te geven, want uit onderzoek blijkt dat in organisaties waar waarderingsmanagement effectief wordt toegepast:
à¢â‚¬¢ men gemiddeld 43% meer omzet realiseert dan bedrijven waar dit niet gebeurt
à¢â‚¬¢ de kans dat werknemers willen vertrekken 87% lager is
à¢â‚¬¢ men in staat is het ziekteverzuim tot wel 50% te laten dalen

Het thema van Waardering 2010 is brancheoverschrijdend wat de inschrijvingen verklaart uit o.a. audiovisuele sector, hotellerie, congresbranche, consultancy, luchtvaart, uitgeverijen, automotive industrie, fitnessbranche, financiële dienstverlening, gezondheidszorg, ICT, executive search & mediation, toerisme, uitzend- & verzekeringsbranche.

Waardering 2010 brengt o.a. sprekers als Mathieu Weggeman (Auteur Managementboek van het jaar 2008: Leidinggeven aan Professionals? Niet doen!), Max Brown van het Recognition Managementent Institute (USA), Salem Samhoud van &Samhoud, winnaar ´Great Place to Work‘˜ Nederland 2008, 2009 & 2010 en ´Great Place to Work‘˜ Europa 2010 en Prof. Dr. Willem van Rhenen (ArboNed) die de onlangs door Nyenrode Business Universiteit geïnstalleerde leerstoel ´engagement & productivity‘˜ bekleedt.

Waardering 2010 is interessant voor iedereen in een leidinggevende functie en voor HRM professionals. Het congres is een initiatief van Waarderingsmanagement.nl.
Inschrijven kan via www.waardering2010.nl
__________________________________________________________________________________
(Niet voor publicatie)
Voor meer informatie over dit bericht:
www.waarderingsmanagement.nl
Hans Poortvliet, CRP
[email protected]
Tel: 06-50206297