(Persbericht) Wat was het toch makkelijk in de oude tijden. Elke drie jaar naar de autodealer op de hoek om de oude auto in te ruilen en een nieuwe auto te kopen. Dat is tegenwoordig echter niet meer zo logisch. Er is veel geld te verdienen door de inruilauto zelf te verkopen en te gaan voor de maximale korting zonder inruil.

Om het goede prijsgevoel te ontwikkelen en te kijken welke auto je precies wilt kopen is het wel verstandig om naast onderzoek te doen op de verschillende merken- en vergelijkingssites ook enkele merkdealers te bezoeken. Neem eens plaats in zo'n auto en gebruik het bezoek om een proefrit in het model van je keuze te maken. Vraag dan ook direct om een voorstel met en zonder inruil. Nu kan de echte zoektocht naar het voordeel beginnen!

Hoge korting
Zoek eens op een website als Gaspedaal.nl naar een vergelijkbare auto met 2011 als bouwjaar. Je komt dan vaak scherpe aanbiedingen tegen van nieuwe auto's, maar er komen vaak ook leuke demonstratieauto's voorbij met een aantrekkelijke demokorting. Ook op nieuwe auto's moet je bij een dealer al snel 7 tot 10% korting kunnen bedingen als je niets in te ruilen hebt, bij showroom- of oude modellen kan dit zo maar oplopen tot 15%.

inruilauto
Nu is het zaak om een zo hoog mogelijk verkoopprijs te realiseren voor de inruilauto. De makkelijkste manier om dit te bepalen is door de auto vrijblijvend aan te bieden op de auto verkopen website ikwilvanmijnautoaf.nl. Via deze website wordt de auto aangeboden op een afgeschermde autoveiling.

Autoveiling
Bij ruim 1.572 aangesloten autobedrijven wordt de auto nu via e-mail, fax en Twitter onder de aandacht gebracht waarna ze een bieding kunnen uitbrengen. Het hoogste bod wordt na de veiling (ca 24 tot 48 uur) per e-mail teruggekoppeld naar de eigenaar. Deze kan de auto nu met een druk op de knop verkopen.

Waarom via ikwilvanmijnautoaf.nl?
Bij de auto verkopen site ikwilvanmijnautoaf.nl hebben ze de afgelopen vijf jaar enorm veel ervaring opgedaan met de verschillende autobedrijven in Nederland. Ze weten exact welk autobedrijf op welke auto het beste bod kan doen. Daarnaast werken ze uitsluitend samen met officiële autobedrijven die RDW erkend zijn. Ook kun je snel zaken doen via deze website. Je kunt dezelfde dag nog alles afwikkelen maar als je iets meer tijd nodig hebt dan heb je tot 3 weken de tijd om de auto te leveren.

Meer informatie en tips over het inruilen of verkopen van de auto is te vinden op AutoVerkopenTips.nl.