Op zaterdag 27 juni de dag van de architectuur om 16.00 uur wordt in DOK Kunst Delft de tentoonstelling ´FUSION´ geopend door architectuurrecensent Bernard Hulsman. à¢â‚¬à…“Fusion is geen stijl maar een houding; een strategie van de open geest, die geen taboes aanvaardt, aldus architect Wilfried van Winden. De expositie toont in tekeningen, foto´s, maquettes en filmpjes een tiental projecten, waaronder de Essalam Moskee in Rotterdam, Golden Tulip Amsterdam-Zaandam en de uitspanning Knus in Delft. De korte introductiefilm is van de hand van NPS-regisseur Sandra Parry.

Nieuwe expressies
De toenemende diversiteit van culturen en subculturen in de moderne samenleving vraagt om een nieuwe architectonische strategie. Fusion staat voor een inventieve wijze van mengen en verbinden van heden en verleden, van Oost en West, van traditie en vernieuwing en van high en low. Hiermee worden nieuwe expressies gemaakt die beantwoorden aan specifieke culturele en locale wensen en gewoonten.
Het ornament - de sierlijke architectuur - levert hier een wezenlijke bijdrage aan. Blikvanger is een vier meter hoog metalen ornament voor het woningbouwproject De Oriënt in Den Haag.

Lezing en publicatie
Op donderdag 2 juli om 20.00 uur geeft Wilfried van Winden een lezing. Toegang gratis. In aansluiting op de tentoonstelling verschijnt in september 2009 bij uitgeverij SUN de publicatie van het essay geschreven door Wilfried van Winden Fusion - naar een sierlijke architectuur voor een pluriforme en open samenleving. De publicatie Fusion
is te koop voor à¢à¢â‚¬Å¡¬ 14,95 in de boekhandel of te bestellen via www.sunarchitecture.nl

De tentoonstelling is gratis toegankelijk.
Adresgegevens: Vesteplein 100, 2611 WG te Delft
Openingstijden: maandag: 12.00 - 18.00 uur,
dinsdag t/m donderdag 10.00 - 18.00 uur
vrijdag 10.00 - 21.00 uur, zaterdag 10.00 - 17.00 uur
DOK is ook geopend op zondag 28 juni van 12.00 - 17.00 uur
Voor meer informatie zie ook: www.wam-architecten.nl en www.dok.info

Noot voor de redactie
Voor meer informatie, beeldmateriaal en interviews kunt u contact opnemen met ´Claire Beke - Communicatie in Cultuur´
telefoonnummer: 010 - 425 03 44 of [email protected]

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular