PERSBERICHT

Haarlem, 20 april 2010

Wamser + Batra presenteert resultaten Scheepsbouw India
Onderzoek uitgevoerd in opdracht van NL EVD Internationaal / Agentschap NL

PUTTEN - Op 15 april heeft Wamser + Batra Nederland de resultaten van de uitgevoerde marktstudie met betrekking tot de scheepsbouw in India gepresenteerd. In deze presentatie heeft Gerbrand Rustenburg kort en bondig uiteengezet hoe deze markt eruit ziet en welke mogelijkheden er zijn in deze veranderende, maar dynamische markt. De Nederlandse spelers moeten nu met een focusstrategie inspelen op de groeiende Indiase vraag, teneinde in te lopen op de marktpositie van bijvoorbeeld Duitsland.

Het onderzoek heeft plaatsgevonden tussen oktober 2009 en januari 2010, zowel in Nederland als ter plaatse in India. De ontwikkelingen van de financiële- en economische crises zijn hierin meegenomen.

Tevens is dit onderzoek gepresenteerd in een verslagvorm, met de titel Scheepsbouw India. Deze studie geeft een grondig beeld van de Indiase scheepsbouwsector. Op bepaalde speciale gebieden zou nog een verdiepingsslag kunnen plaatsvinden, zoals de ontwikkelingen in offshore, havens, binnenvaart, kustbeveiliging enz. en de daarvoor benodigde schepen in de komende vijf jaar.

Wamser + Batra is reeds lang actief in India. Wamser + Batra Nederland is actief op de Nederlandse dienstverleningsmarkt, voor het verlenen van allerhande ondersteuning voor Nederlandse bedrijven met reeds bestaande activiteiten- of interesse in de Indiase markt. Deze diensten kunnen onder andere zijn:
- Uitvoeren van een marktstudie
- Verzorgen van een marktverkenningsreis
- Het introduceren van een onderneming in de Indiase markt
- Business Support Services ter plaatse
- Onderhandelingen met lokale autoriteiten

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gerbrand Rustenburg, Senior Partner & Consultant Nederland, tel. 023-54 79 226, e-mail [email protected], of via de website: www.wamser-batra.com.