Je zult er waarschijnlijk al eens een keer van gehoord hebben, maar de meeste mensen weten niet wat het eigenlijk is. Of heb je misschien wel een idee, maar weet je het niet zeker of je gelijk hebt? Eigenlijk zegt de naam het al. Artikel marketing is het schrijven van artikelen.

Wanneer je artikel marketing wilt toepassen schrijf je eigenlijk artikelen die met jouw bedrijf, product of dienst te maken hebben. Indien je bijvoorbeeld een blog over geld lenen hebt, dan schrijf je uiteraard een artikelen of lenen. Door artikelen op andere websites te zetten en terug te linken naar je eigen websites, zorg je eigenlijk voor kwalitatieve backlinks.

Wat zijn backlinks?

Backlinks zijn links eenzijdige links van andere websites die naar jouw website linken. Google ziet jou hierdoor meer als een toegevoegde waarde voor het web en zal je hierdoor hoger laten ranken in Google.

Daarnaast zorgen de backlinks ook voor meer verkeer naar je website toe. Wanneer je een paar links in je artikel naar je website zet, dan zorgt dat ervoor dat de lezers van je artikel naar je website gaan.

Met artikel marketing gaat het eigenlijk om twee dingen; traffic en reputatie. Doordat je artikelen schrijft op andere blogs krijg je meer reputatie en een hoger aanzien in Google. Maar ook door het plaatsen van links zorg je er ook voor dat je meer verkeer naar je website gaat. Kortom, het schrijven van artikels is absoluut een aanrader om zo hogere posities in Google te krijgen.