OUDENBOSCH, 23 juli 2009 - Watercompany watercoolers heeft voor Earth Water een concept ontwikkeld waarbij men bij het aanschaffen van een watercooler de United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR) ondersteunt met het realiseren van waterprojecten in gebieden waar dit het hardst nodig is. De nettowinst die Earth Water realiseert met de verkoop van water, draagt de organisatie af aan het waterfonds van de UNHCR. De UNHCR investeert deze winst vervolgens direct in duurzame watersystemen.

Earth Water
Earth Water biedt de Westerse consument en het bedrijfsleven de mogelijkheid een bijdrage te leveren aan de oplossing van een groeiend maatschappelijk probleem. De aandeelhouders van Earth Water zijn de 1,2 miljard mensen wereldwijd die onvoldoende (schoon) water tot hun beschikking hebben.

Dagelijks sterven 6.000 mensen, voornamelijk kinderen, als gevolg van het gebrek aan (schoon) water. Een mens kan 30 tot 40 dagen zonder eten, maar slechts 3 dagen zonder water. Ook voor een goede persoonlijke hygiëne en sanitaire voorzieningen is (schoon) water essentieel. Door de huidige noodzaak om uitputtelijke grondstoffen zo min mogelijk aan te spreken en CO2-uitstoot terug te dringen, heeft Earth Water bewust gekozen om een watercooler, die rechtstreeks wordt aangesloten op de waterleiding, op te nemen in haar assortiment.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid
Watercompany biedt met de Earth Water watercooler een helder concept waarbij ieder bedrijf eenvoudig een bijdrage kan leveren aan een oplossing voor de problematiek rond (schoon) water. Bij iedere watercooler doneert Watercompany 10% van de huur- of koopprijs en 5% van het onderhoudscomponent aan Earth Water. Deze bijdrage komt volledig ten goede van de nettowinst en wordt rechtstreeks overgemaakt aan de UNHCR. Na à©à©n jaar wordt dit bedrag verdubbeld door Watercompany. Een gegarandeerde som van à¢à¢â‚¬Å¡¬ 5.000,- is reeds overgemaakt.

Earth Water is gestart in Canada en verspreidt zich over de hele wereld. De milieuvriendelijke tetrapacks beginnen al een bekend beeld te vormen in menig winkelschap. Na de lancering van de luxe fles voor de horeca is de waterleidingkoeler van Watercompany een nieuwe stap om Earth Water bij een zo groot mogelijk publiek onder de aandacht te brengen.

Voor meer informatie kunt u terecht op de onderstaande websites of contact opnemen met de heer Huub Mutsaers, tel. 0165-305580.

Watercompany : www.waterlogic.nl
Earth Water : www.earthwater.nl

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular