(Persbericht) Wattson (DIY Kyoto) is in twee categorien genomineerd voor de Accenture Innovation Awards. De categorien zijn: Best Life Style Concept en Best Digital Home Concept.

Stem op Wattson:
Best Digital Home Concept: http://www.innovation-awards.nl/publieksprijs/mcht/php/detail.php?id=30
Best Life Style Concept: http://www.innovation-awards.nl/publieksprijs/mcht/php/detail.php?id=15

Wattson werd genomineerd voor een award in de categorie ´Best Digital Home Concept‘˜ door vijf experts en kenners uit de sector. Uit de genomineerden kiezen zij de winnaar van de Innovation Award in deze categorie, welke in november bekendgemaakt wordt. De jury voor de categorie ´Best Digital Home Concept‘˜ bestaat uit:

à¢â‚¬¢Theo van Vugt - Editor in Chief Tijdschrift voor Marketing / Editor in Chief Molblog
à¢â‚¬¢Hans Krouwels - CEO & Founder Stimson / CEO VidiGo
à¢â‚¬¢Theo Huibers - Managing Partner Thaesis / Professor Information Retrieval TU Twente
à¢â‚¬¢Liana Thijssen - Channel Marketing Manager for Windows, Office and PC accessoires Microsoft
à¢â‚¬¢Tom Loozen - Senior Executive Accenture

Wattson werd genomineerd voor een award in de categorie ´Best Lifestyle Concept‘˜ door zeven experts en kenners uit de sector. Uit de genomineerden kiezen zij de winnaar van de Innovation Award in deze categorie, welke in november bekendgemaakt wordt. De jury voor de categorie ´Best Lifestyle Concept‘˜ bestaat uit:

à¢â‚¬¢John Bell - Head Strategy and Partnerships Philips Research
à¢â‚¬¢Oscar Kneppers - Media Entrepreneur
à¢â‚¬¢Guido van Nispen - Supervisory board member ANP / Managing Director V Ventures
à¢â‚¬¢Joke van Antwerpen - Director Amsterdamse Innovatie Motor
à¢â‚¬¢Alexander Klà¶pping - Journalist / Entrepreneur Gadgetcompany.nl
à¢â‚¬¢Ayman van Bregt - Entrepreneur & Founder Pytch.nl
à¢â‚¬¢Hans Kuipers - Senior Executive Accenture

Wattson laat je realtime zien hoeveel elektra je verbruikt (in Watt of in €) en helpt je elektra te besparen. Ook kun je realtime zien hoeveel energie je opwekt als je bijvoorbeeld zonnepanelen op je dak hebt.
Wattson sluit je via USB aan op je PC/Mac en hier kun je in de software Holmes je waarden instellen (vastrecht, prijs per kWh, dag- nachttarief) en ook een streefwaarde vastleggen.
Als je weet hoeveel je verbruikt ga je ernaar streven om het beter te doen. De software rekent het elektraverbruik om naar CO2 uitstoot, dus als je bespaart zie je ook hoeveel CO2 je minder uitstoot.
Onderzoek wijst uit dat Wattson gebruikers gemiddeld 20% op hun elektra besparen. Dit komt door bewustwording. Bewustwording leidt tot gedragsverandering.

Douwe Kok, directeur bij duradino: à¢â‚¬Å“Eigenlijk zou iedereen een Wattson moeten hebben. Wattson DE simpele manier om bij te dragen aan een beter milieu.à¢â‚¬

Over de Accenture Innovation Awards
Accenture heeft de Innovation Awards in het leven geroepen om bedrijven te huldigen die uitzonderlijke prestaties leveren op het gebied van innovatie, hen bij elkaar te brengen ter verdere stimulatie en om innovatie in Nederland in kaart te brengen. Een vakjury die de concepten beoordeelt op innovativiteit, succes en potentie, maakt in november 2010 de winnaars bekend van de Innovation Award voor Media, Communicatie en High-Tech en van de Innovation Award voor Financial Services. De winnaar van de juryprijs of Blauwe Tulp wint 50.000 euro mediawaarde van mediapartner Emerce. De winnaar van de publieksprijs wint 40.000 euro mediawaarde van mediapartner Metro. Het Accenture Innovation Seminar vindt plaats op dinsdag 2 november 2010, in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

Meer informatie over de Accenture Innovation Awards is te vinden op www.innovation-awards.nl. Voortgang van het evenement kan bovendien gevolgd worden via www.twitter.com/IA_2010

Over duradino
duradino adviseert en begeleidt bedrijven en instellingen naar een bewust en vooral duurzaam energieverbruik. Vaak is de wil naar een verantwoord energieverbruik wel aanwezig, maar ontbreekt het aan praktische sturing en de juiste middelen om snel en concreet aan de slag te gaan.
De kennis en produkten van duradino maken energieverbruik in uw organisatie zichtbaar en meetbaar. Dan wordt duidelijk hoeveel energie er verspild wordt. En hoeveel u op energiekosten kunt besparen.
Inzicht en concrete resultaten zorgen voor een positieve gedragsverandering.
www.duradino.com

Over Accenture
Accenture is een bedrijf dat zich wereldwijd bezig houdt met management consulting, technology services en outsourcing. We hebben meer dan 190,000 mensen in dienst die klanten bedienen in meer dan 120 landen. Wij werken met onze klanten samen om hen te helpen high-performance organisaties en overheden te worden. Dit doen we door een combinatie van bewezen ervaring en uitgebreide vaardigheden in alle industrieën en bedrijfsfuncties. Daarnaast doen we diepgaand onderzoek onder de meest succesvolle bedrijven in de wereld. De mondiale omzet over het fiscale jaar dat eindigde op 31 augustus 2009, bedroeg 21.58 miljard Amerikaanse dollar. Kijk voor meer informatie op www.accenture.nl

*** Noot voor de redactie ***
Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met:

duradino
Douwe kok
e-mail: [email protected]
Tel: 06-53442856

Accenture
Anja van Beijnum-Breunis
Press Manager
E-mail: [email protected]
Tel.: 020 493 83 83