(Persbericht)
ALLES OVER HAAR

PERSBERICHT
Oud Beijerland, 23-07-2011

WAYNE ROONEY WEER KAAL?

'Haartransplantatie Wayne Rooney was voor niets' . Dit bericht kwamen wij onlangs tegen in diverse publicaties. Wayne Rooney was in Spanje tijdens een vakantie gezien met een kale kop terwijl er eerst wat korte haartjes op stonden van een haartransplantatie die hij in juni heeft ondergaan. € 34.000,= weggegooid geld stond er in verschillende artikelen.

Waar of niet waar?

Niet waar dus. Wat is namelijk het geval. Direct na een haartransplantatie is het haar dat er tijdens de behandeling nog opstond zichtbaar. Dat zijn minimale stekeltjes maar geven toch een indruk van haar op het hoofd. Die stekeltjes zitten echter los. Door de shock van het verplanten (de natuur heeft niet voorzien dat we haren gingen verplaatsen) laten die haartjes los maar blijven wel tijdelijk in de hoofdhuid aanwezig.

Heerlijk wassen

Na ongeveer een week mag de hoofdhuid weer normaal worden gewassen en komen die stekeltjes er langzaam aan uit. Vanaf dat moment duurt het ongeveer drie maanden voordat de nieuwe haren zichtbaar worden en weer normaal gaan groeien. Die nieuwe haren worden namelijk door de haarfollikel opnieuw gevormd en hebben even tijd nodig om uit de huid te groeien. Je ziet er dus ongeveer 10 dagen na de behandeling tijdelijk weer hetzelfde uit als er voor.

Gerard Joling

Gerard Joling heeft ondertussen zijn vijfde haartransplantatie gehad en alle keren zijn er nieuwe haren gaan groeien. Waarom meerdere behandelingen? Daar kunnen meerdere redenen voor zijn.

1. De haartransplantatie haren groeien goed maar de originele haren vallen nog uit. De haaruitval is nog niet gestopt.

2. Het haar kan in eerste instantie niet te dicht bij elkaar worden gezet. Bij iedere nieuwe behandeling kan het haar als het ware worden ingedikt.

Preventie haaruitval

Om te voorkomen dat er nieuwe behandelingen nodig zijn na een haartransplantatie is het aan te bevelen om preventie tegen haaruitval toe te passen. De enige bewezen middelen momenteel zijn: Minoxidil, Finasteride (Propecia) en de Hairmax (Hairplus) Laserkam. Nadeel is echter dat deze middelen doorlopend moeten worden gebruikt omdat anders het "bespaarde haar" weer uitvalt als de behandeling wordt gestopt. En dat vergt discipline, iets dat velen niet kunnen opbrengen en dan maar de schuld aan het middel geven.

Kan een haartransplantatie dan niet mislukken?

Een behandel resultaat kan natuurlijk tegenvallen maar er groeit altijd wel wat. Om een haartransplantatie volkomen te laten mislukken moet een behandelaar echt zijn best doen en alle grafts moedwillig à©à©n voor à©à©n grondig beschadigen alvorens in te planten.

Noot voor de redactie:
à¢â‚¬¢ Als u onze persdienst niet meer wilt ontvangen kunt u deze eenvoudig opzeggen: Opzeggen aanmelding persdienst.
à¢â‚¬¢ Voor nog veel meer informatie over meer dan 60 haarproblemen zie: www.haarconsument.nl
à¢â‚¬¢ U kunt ook bellen met Hans J.Diks op 06-51071621 of 0186-614484
à¢â‚¬¢ Mailen kan ook naar [email protected]

Hans J.Diks, Internet journalist (lid NVJ)
Postbus 1641, 3260 BC Oud Beijerland,
06-51071621 / 0186-614484
www.haarconsument.nl
[email protected]

"Je hebt alleen recht op succes als je waarde toevoegt" (Diksy)

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular