RAIDCore levert momenteel een vijftal nieuwe RAID controller modellen en daarnaast software om RAID volledig softwarematig te installeren op verschillende Operating Systemen. Uiteraard is de software compatible met de RAIDcore controllers en dus eenvoudig en relatief goedkoop uit te breiden. Goedkoop omdat de RAIDCore controller geen processor of geheugen onboard heeft en aanschaf van een Backup Battery Unit om die reden niet nodig is. Ciprico is van mening dat de huidige generatie PC en/of servers meer dan voldoende processor capaciteit hebben om de met name de RAID5 parity zelf te kunnen berekenen.

 

 

Van oorsprong werden de RAIDCore controllers door RAIDCore zelf geproduceerd en op de markt gebracht door een groep engineers afkomstig van Adaptec. Later is RAIDCore overgenomen door Broadcom en sinds vorig jaar valt RAIDCore onder de vleugels van Ciprico.com.

Door minimaal gebruik van componenten (geen geheugen, processor of BBU) mag de fabrikage ten opzichte van de hardwarematige controllers dus "GROEN" worden genoemd, zeker nu het reduceren van de uitstoot van C02 een hot issue is willen wij en Ciprico dit toch graag even vermelden.
De onderstaande modellen zijn Officieel op CEBIT 2008 geintroduceerd maar vrij recent pas  gereleased:

PCI-X
 - RC5110 in 4 en 8 poorts 12 en 16 volgen later dit jaar
 - RC5210 in 4 en 8 poorts 12 en 16 volgen later dit jaar

PCI-E x4
 - RC5210 in 4 en 8 poorts 12 en 16 volgen later dit jaar
 - RC5252 in 4 en 8 poorts 12 en 16 volgen later dit jaar

Software RAID
 - RAIDcore VST Pro2008 (High-End-RAID software)

De RAIDCore controllers en RAID Software worden in Nederland geleverd door www.WebConneXXion.com Dde leverancier en specialist op het gebied van RAID controllers.

www.WebConneXXion.com
It’s all about your Data.