Van 23 tot en met 29 november 2009 vindt voor de eerste keer de Week van de Chef plaats. De Week van de Chef wordt georganiseerd in geheel Nederland en heeft als doelstelling om de chefkok van deelnemende restaurants centraal te stellen. Gasten worden uitgenodigd om tegen een voordelige prijs te dineren. Naast de chefkok staat ook Stichting Heartbeat in het middelpunt van de belangstelling. De organisatie van de Week van de Chef heeft zich gecommitteerd aan deze organisatie, die onder meer zorgt voor plezier en ontspanning voor gezinnen met een hartpatiëntje. Verder zet Stichting Heartbeat zich in om meer AED's (Automatische Externe Defibrillatoren) in het straatbeeld te krijgen. Tijdens de Week van de Chef zal dan ook het hart centraal staan. Iedere deelnemende chefkok krijgt de opdracht mee een menu samen te stellen wat gezond is voor het hart. In ieder restaurant zal er aandacht besteed worden aan Stichting Heartbeat onder de aanwezige gasten.

Stichting Heartbeat organiseert voor gezinnen met een hartpatiëntje vakanties en eendaagse activiteiten, zoals een toertocht, een dag op het circuit of een dag naar een pretpark. Plezier en ontspanning zijn tijdens iedere activiteit het uitgangspunt. Voor de vakanties, wordt indien nodig zorg ingeregeld, zodat een gezin zoveel mogelijk een onbezorgde tijd kan beleven. Voor het structureel mogelijk maken van de vakanties wordt er in Zeewolde gewerkt aan de realisatie van de eerste HeartVilla. Voor het laten toenemen van het aantal AED's in het straatbeeld werkt Stichting Heartbeat aan HeartSafe projecten. In de gemeente Tiel wordt momenteel een netwerk aangelegd van 24 uur per dag beschikbare AED's, met daaromheen vrijwilligers die gealarmeerd worden middels een sms. Tevens stelt Stichting Heartbeat AED's beschikbaar tijdens evenementen.

De Week van de Chef zal op 2 november gelanceerd worden tijdens een overweldigend diner. Uiteraard hebben ook tijdens dit diner de chefs de opdracht het hart centraal te stellen. Gasten die komen dineren op deze avond kunnen een stoel of een tafel kopen. Alle opbrengsten van deze avond worden gedoneerd aan Stichting Heartbeat. Op de website van Week van de Chef staat een aanmeldingsformulier.

De Week van de Chef wordt georganiseerd door Hanos ISPC en Dinnerwebclub.nl. Hanos ISPC staat bekend als de horecagroothandel van A tot Z, met niet niet minder dan 50.000 food-, non-food- en drankspecialiteiten. Een Amerikaanse restaurateur typeerde de Hanos ISPC-winkels ooit als "Disney World for chefs". De Week van de Chef is een exclusief evenement voor de klanten van Hanos ISPC. Dinnerwebclub.nl is een fullservice georiënteerde organisatie die internet gerelateerde oplossingen biedt voor restaurants in Nederland. Een van de onderdelen is het online kunnen reserveren bij uw favoriete restaurant zonder tussenkomst.

Voor meer informatie omtrent de Week van de Chef: www.weekvandechef.nl

Website: http://www.weekvandechef.nl

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular