18 augustus 2009
Persbericht / advies

Wat is de grieppandemie en wat voor voorzorgsmaatregelen kan U treffen om besmetting te verkleinen en om goed voorbereid te zijn.
Wat is een grieppandemie?

Schrik niet, een grieppandemie is een uitbraak van griep als gevolg van een nieuw griepvirus. Omdat er geen algemene weestand tegen zo´n griepvirus bestaat, kan het virus zich verspreiden naar veel delen van de wereld en leiden tot ongebruikelijk veel ziektegevallen en overmatige sterfte. Wetenschappers zijn het erover eens dat er een grieppandemie gaat komen. Het is niet bekend wanneer, maar er gaan geluiden dat dit in het najaar van 2009 zou kunnen zijn.

Lieve mensen, natuurlijk is een nieuw griepvirus nieuw ook voor wetenschappers. Maar wat ik U wel mee wilt geven, door hoogwaardige natuurlijke voedingssupplementen te eten, kunt U veel minder of geen last krijgen van een griepvirus. Wij kunnen ons zelf preventief voeden, tegen griep. Dit wil niet zeggen, dat U helemaal niet meer ziek kan worden, maar het verhoogd zeer zeker Uw weerstand van Uw immuunsysteem. Zeker jonge kinderen en oudere mensen hebben vaak een verminderde weerstand.

Griep wordt veroorzaakt door een griepvirus dat via de mond of neus het lichaam binnenkomt. Het griepvirus verspreidt zich via de lucht en wordt overgedragen door druppeltjes snot, slijm en speeksel. Mensen met griep hebben vaak last van plotselinge koorts, keelpijn, hoesten, verkoudheid spierpijn en hoofdpijn. Deze nare verschijnselen duren enkele dagen en als U pech heeft tot wel een week. De incubatietijd, dat is de periode van het besmet raken totdat U merkt dat U de ziekte heeft, is 2 tot 4 dagen met een maximum van een week.

Een grieppandemie kan grote gevolgen hebben voor de samenleving
Dat een grieppandemie grote gevolgen kan hebben voor de samenleving is wel duidelijk. Men schat dat op het hoogtepunt van de pandemie in een land/regio ongeveer 30 procent van de bevolking thuis zit. Dit zal zijn vanwege de ziekte, de zorg voor naasten of uit voorzorgsmaatregelen. Al met al een grote kostenpost voor onze samenleving. Preventief U lichaam verzorgen, kan er voor zorgen dat Uw weerstand van Uw immuunsysteem sterker zal zijn. Gezonde voeding daar kunnen we mee thuis komen. Maar zien we dit als nuchter Hollanders wel in? Veel mensen denken misschien ja weer een fabeltje der fabeltje, breng dit maar naar de fabeltjes krant. Maar het echte fabeltje is, dat er maar weinig doktoren zijn, die preventie voor het lichaam boven medicijnen zetten. Maar dit gaat niet over wat een dokter wil, dit gaat over WAT VINDT U BELANGRIJK VOOR UW LICHAAM? Deze vraag kunt U alleen maar zelf beantwoorden. Het enige wat ik U mee wilt geven is een advies. Zie het als een cadeautje voor Uw gezondheid, en U bepaalt of U het cadeautje uitpakt, en of U iets met het cadeautje gaat doen. Dat bepaald U te allen tijde zelf.

Wat kunt U zelf doen om de kans op besmetting te verkleinen?
à¢â‚¬¢Belangrijk is het zorgen voor een goede hygiëne
à¢â‚¬¢Het zo min mogelijk aanraken van neus, ogen en mond
à¢â‚¬¢Het regelmatig schoonmaken van Uw eigen omgeving
à¢â‚¬¢Het ventileren van ruimtes. Het kan geen kwaad om regelmatig de ramen open te zetten, frisse lucht in Uw woning is altijd prettig.
à¢â‚¬¢Natuurlijk regelmatig Uw handen wassen met water en zeep. Het griepvirus kan op de handen komen door het aanraken van een besmet voorwerp of het geven van een hand. Daarom is het van belang om regelmatig de handen te wassen met water en zeep. Dit is vooral belangrijk na hoesten, niezen of snuiten. Maak gebruik van de papieren zakdoekjes of papieren handdoekjes in de toiletten of een keukenrol. Gooi het papier na gebruik direct in de afvalbak. Als U het papier op tafel of onder Uw kussen laat liggen, wordt alsnog het virus verspreidt.
à¢â‚¬¢ En heel veel water drinken twee tot drie liter water per dag, want water reinigt Uw lichaam.
à¢â‚¬¢En als laatste, maar dat kan beter als allereerste gezegd worden, ZORG DAGELIJKS VOOR PREVENTIEVE VOEDING VAN HOOGWAARDIGE KWALITEIT.

Een mooie spreuk die ik jaren geleden tegen kwam over verlangen:
Als je iemand een schip wil laten bouwen, leer hem dan verlangen naar de zee.
Maar als onze samenleving verlangt naar gezonde mensen laten we met elkaar de mensen dan wegwijs maken in de wereld van optimale gezondheid.
Als we mensen willen behoeden voor ziektes, leer hem/haar dan wegwijs te maken in de wereld van preventieve gezondheid, waardoor hem/haar weerstand verhoogd!
Gezonde voeding daar kunnen we mee thuis komen!

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular