(Persbericht) Vaassen, 7 april 2011 - Weg van Wijn presenteert op het evenement ´Grootse wijnen van kleine importeurs‘˜ onder meer de wijnen van Weingut Hermann Dà¶rflinger uit Baden, Duitsland. Weg van Wijn is de officiële importeur van het Weingut in Nederland. Tijdens ´Grootse wijnen van kleine importeurs‘˜ dat op 17 en 18 april aanstaande in showkas de Arendshoeve in Aalsmeerderbrug gehouden wordt, zijn de wijnmakers van Dà¶rflinger ook op de stand van Weg van Wijn aanwezig.

Begrip in Markgrà¤flerland, Baden
Weingut Hermann Dà¶rflinger is een begrip in het Duitse Markgrà¤flerland (Baden). Het wijnhuis onderscheidt zich met zijn Weissburgunders en Spà¤tburgunder en met de Gutedel. Deze laatste is een specialiteit uit Markgrà¤flerland, elders beter bekend als Chasselas of Fendant. Wijnmaker Dà¶rflinger verbouwt zijn wijnen op traditionele wijze; alle druiven worden met de hand geplukt. Het wijnhuis heeft drie wijngaarden in Mà¼lheim (Sonnhalde, Reggenhag en Pfaffenstà¼ck) en à©à©n in het aangrenzende Badenweiler (Rà¶merberg).

Kwaliteit van wijn en wijnmaken
Weg van Wijn importeert wijn van Europese wijnhuizen voor wie de kwaliteit van de wijn en het wijnmaken centraal staat. Eigenaar Rob van der Waals: à¢â‚¬Å“We werken alleen samen met wijnmakers die de opbrengst per hectare laag houden, de grond niet uitputten en die de juiste druivenrassen voor de bodem selecteren.à¢â‚¬ Behalve Dà¶rflinger presenteert Weg van Wijn op het wijnevenement ook nieuwe aanwinst Cep d‘˜Or uit Luxemburg. Ook van dit Luxemburgse wijnhuis is de wijnmaker aanwezig.

Online bestellen
Weg van Wijn importeert wijnen uit zorgvuldig geselecteerde en niet voor de hand liggende streken in Europa. Op wegvanwijn.nl vinden wijnliefhebbers een assortiment kwaliteitswijnen die eenvoudig online te bestellen zijn in een prijscategorie van 5 tot 25 euro per fles.

= = =

Meer informatie voor de pers:
Weg van Wijn
Rob van der Waals - [email protected]
Henk Put - [email protected]
www.wegvanwijn.nl