Nijmegen, 17 maart 2008 - Aia Software, leverancier van het ITP Document Platform, is door Welcium Hypotheekdiensten, honderd procent dochter van Welke Beheer, geselecteerd om de correspondentieoplossing te implementeren. Met ITP als centrale motor heeft Welcium, financiële dienstverlener op het gebied van hypotheken, nu de beschikking over een flexibel platform om op maat documenten samen te stellen. ITP biedt Welcium tevens de mogelijkheid om documenten per label in de gewenste huisstijl te presenteren.

Op maat communiceren met klanten is een belangrijk aspect van de dienstverlening van Welcium Hypotheekdiensten. Om de klantcommunicatie snel en eenvoudig te personaliseren, is ITP van Aia Software geïntegreerd in de midoffice-applicaties van Topicus Finance. Deze integratie zorgt voor een naadloze aansluiting met bestaande relatiebeheersystemen en de hypotheken backoffice. Topicus, leverancier van ASP-applicaties voor de financiële sector, maakt voor de hypotheekbranche gebruik van het zelfontwikkelde FORCE framework. Hiermee worden zowel eigen als externe applicaties webbased en procesgericht aangeboden, waardoor ketenintegratie wordt gerealiseerd.


“Wij richten ons op het uit handen nemen van de front-, mid- en backoffice van met name hypotheekverstrekkers”, aldus Martin Keegstra, directeur van Welke Beheer. “Onze kracht ligt in het bieden van toegevoegde waarde. Wij zorgen voor een snelle levering en bewaking van het gehele hypotheektraject, van offreren tot en met passeren, beheren, muteren en incasseren. Het ITP Document Platform van Aia Software waarborgt een flexibele en efficiënte communicatie naar onze klanten, wat onze concurrentiepositie aanzienlijk verbetert.”

 

Henk Jan Knol, directeur van Topicus: “De koppeling van ITP met de financiële applicaties van Topicus betekent voor Welcium dat zij optimaal kan voldoen aan de behoeften van haar opdrachtgevers door middel van een ketengerichte aanpak. Door meerdere partners uit een financiële keten gezamenlijk te ondersteunen in één webbased applicatie, ontstaat een common workspace waarmee flexibel en efficiënt wordt gewerkt.”  

 

“Wij zijn verheugd dat Welcium Hypotheekdiensten, als speler van belang op de hypotheekmarkt, voor het ITP Document Platform heeft gekozen”, aldus Paul Dirven, directeur van Aia Software. “We vinden het belangrijk een bijdrage te leveren aan organisaties om slagvaardiger te opereren. Als de verantwoordelijkheden op de juiste plaats in de organisatie worden belegd, kunnen organisaties daadwerkelijk sneller inspelen op veranderingen in de markt.”

--------------------------------------------------------------------

Over Welcium Hypotheekdiensten

Welcium Hypotheekdiensten is dè spil in de hypothecaire waardeketen die ondersteuning biedt met betrekking tot de mid- en backoffice werkzaamheden voor Nederlandse en buitenlandse banken, pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen en inkooporganisaties. Welcium voert alle

administratieve- en financiële handelingen uit die betrekking hebben op het tot stand komen, het verstrekken en het aflossen van hypotheken met daaraan verbonden zekerheden. Welcium Hypotheekdiensten brengt partijen bij elkaar, zorgt dat zij onder eigen naam in de markt kunnen opereren en dat de time-to-market drastisch omlaag kan. Met name door de flexibiliteit van het systeem waarmee maatwerk sneller en efficiënter ingebouwd kan worden. Uw doelen in de hypotheekmarkt realiseert u sneller met Welcium Hypotheekdiensten als businesspartner. www.welkefd.nl.

 

Over Topicus
Topicus is een innovatieve ICT-dienstverlener met circa 120 medewerkers gevestigd in vier panden in het centrum van Deventer. Topicus is gespecialiseerd in ketenintegratie, het realiseren van SaaS (Software as a Service)-applicaties en procesmanagement voor de sectoren Finance, Zorg en Onderwijs. Binnen deze sectoren ontwikkelt Topicus nieuwe dienstverleningsconcepten waarbij de mogelijkheden van moderne technologie optimaal benut worden. www.topicus.nl.

 

Over Aia Software

Aia Software is een leidende wereldwijde leverancier van document oplossingen. Het ITP Document Platform ondersteunt medewerkers bij het maken van relevante en persoonlijke bedrijfskritische documenten. Meer dan 800 organisaties gebruiken ITP als één geïntegreerde oplossing voor het automatisch produceren van grote aantallen standaarddocumenten, het individueel samenstellen van verfijnde correspondentie aan de hand van tekstbouwstenen of het dynamisch invullen van formulieren. ITP sluit naadloos aan bij bedrijfsapplicaties. Aia Software is een volledig zelfstandig bedrijf met het hoofdkantoor in Nederland en vestigingen in de Verenigde Staten, Engeland, Duitsland, Zwitserland en Australië.
www.aia-itp.com

 

Voor meer informatie:

Marcommit PR

Yvonne Fisscher

[email protected]

035-58 22 730