(Persbericht) Het lijkt een sociale netwerksite als Facebook of Hyves. Het heeft iets van een advertentiesite als Marktplaats. Maar het is anders. Waar bij sociale netwerksites profielen en bij advertentiesites producten centraal staan, draait Wenswereld om wensen. In deze virtuele gemeenschap kun je wensen doen, lezen en vervullen.

Wens doen
Een wens doen is eenvoudig. Je selecteert de categorie waarin je jouw wens wilt plaatsen. Je geeft hem een titel en maakt een toelichting. Daarnaast vermeld je een tegenprestatie, die je levert als jouw wens wordt vervuld. Wanneer je een wens doet staat hij bovenaan de homepage. Iedereen kan jouw wens dan direct lezen. Dat moet je vrij letterlijk te nemen, want de site voorziet in koppelingen naar Facebook, Twitter en Hyves. Daar, kun je ´real time‘˜ de nieuwste wensen volgen.

Wens vervullen
Om het lezen van wensen gemakkelijk te maken, kun je ze per categorie weergeven Ook kun je zoeken op trefwoord en tegenprestaties sorteren. Voor het vervullen van een wens kun je er op reageren. Er kunnen meerdere mensen tegelijk aan de slag om samen een wens te vervullen. Je kunt er ook voor kiezen een bericht te sturen via de interne mail van Wenswereld.

Elk denkbare wens
De wensen op Wenswereld zijn ingedeeld langs de belangrijkste gebieden van het leven, waar je als mens mee te maken hebt. Daardoor is er voor elk denkbare wens een plek op Wenswereld. Je komt er de meest uiteenlopende wensen tegen. Van het stallen van een auto tot het verlangen naar vrede. Van tweedehands fiets tot theaterbezoek. Wenswereld is een plaats waar je totaal verschillende waarden kunt uitwisselen. Spullen, gevoelens, klussen, vaardigheden, informatie, kennis en andere zaken worden er in alle mogelijke combinaties geruild.

Vervulling dichterbij
Maar bovenal is Wenswereld een platform waar je een wens mag doen. à¢â‚¬Å“Dat wil toch iedereenà¢â‚¬, aldus Carina Prijdekker, initiatiefneemster van Wenswereld. à¢â‚¬Å“Of de wens nu vervuld wordt of nietà¢â‚¬, voegt zij daar aan toe. à¢â‚¬Å“Tegelijkertijd moet je het effect van aandacht voor jouw wens niet onderschatten. Een wens doen op Wenswereld betekent er bij stil staan, hem verwoorden en delen met anderen. Dat brengt de vervulling al dichterbij.à¢â‚¬

Ontzettend leuk
à¢â‚¬Å“Het is heel lang mijn grootste wens geweest‘˜, antwoordt Carina Prijdekker op de vraag wat haar bezielt om deze website te maken. à¢â‚¬Å“Omdat het ontzettend leuk is, omdat het werkt en omdat mensen iets voor elkaar kunnen betekenenà¢â‚¬.

Gelanceerd
Wenswereld is 21 maart gelanceerd.