Het stoppen met roken is momenteel een veel besproken onderwerp. Het verbod in de horeca, het niet meer mogen roken op veel publieke plaatsen en de steeds meer ter discussie staande gevolgen van het roken, maakt de keuze om te stoppen met roken steeds urgenter. Echter hoe makkelijk de keuze ook is, het daadwerkelijk stoppen is een moeilijk en vaak langdurig proces.

Adres:     Korte Hoogstraat 21D

           3011 GK Rotterdam

Telefoon:  010- 4132791

Afspraken: 0900-4771000 (10cpm)

Website:   www.iquitsmoking.nl

Meer persinformatie en beeld via:

MissPublicity

Clarissa Slingerland

[email protected]

+31 (0)6 542 009 66

+31 (0)10 214 05 93
I Quit Smoking (IQS) is een nieuwe methode om op een gemakkelijke manier blijvend te stoppen met roken. De succesvolle methode, die zowel de lichamelijke- als de psychische verslaving aanpakt, is reeds actief in 25 landen over de hele wereld. Sinds kort is IQS ook in Rotterdam gevestigd. Dankzij de vooruitstrevende behandelmethode van IQS zijn er momenteel wereldwijd meer dan 500.000 mensen succesvol gestopt met roken.

Ontgiftende werking

IQS is een comfortabele en veilige, op maat gemaakte, behandelmethode om te stoppen met roken. Samen met een persoonlijk begeleider gaat "de patient" gedurende een half jaar een traject aan. De roker wordt in eerste instantie eenmalig behandeld met behulp van electro impulsen op het oor (R.I.S.E.-apparaat). Deze behandeling zorgt ervoor dat endorfine, dé gelukstof wordt opgewekt. Hierdoor krijgt de patiënt een aangenaam gevoel. De nicotine receptoren, die ontstaan zijn door het roken, sluiten. Daarnaast hebben de electro impulsen een ontgiftende werking. Deze beide eigenschappen dragen ertoe bij dat de ontwenningsverschijnselen nihil zijn, de ex-roker voelt zich zelfs prettig.

Persoonlijke coach

Na deze lichamelijke behandelmethode krijgt de ex-roker een persoonlijke coach aangewezen. Met behulp van deze persoonlijke coach krijgt de  cliënt inzicht in zijn of haar rookgedrag en ondersteuning bij het psychisch afkicken. Dit is één van de belangrijkste onderdelen van het stoppen met roken. Gedurende een periode van zes maanden wordt de ex-roker zeer intensief begeleid, op weg naar een blijvende toekomst zonder sigaretten.

Unieke combinatie

Uniek van deze methode is de combinatie van een behandeling die zich richt op de lichamelijke verslaving én op de psychische. Door middel van de R.I.S.E. behandeling wordt de lichamelijke verslaving weggenomen. De straling op het oor zorgt ervoor dat de behoefte aan nicotine vervaagt. Door middel van de persoonlijke coaching verdwijnt de zin in sigaretten in het hoofd ofwel:   "tussen de oren".

Laming, directeur: "Het unieke aan IQS is dat rokers zonder onthoudingsverschijnselen een leven kunnen gaan leiden zonder roken. De ontgiftende werking zorgt er tevens voor dat de inmiddels aangerichte schade zich beter herstelt".

Doelgroep

IQS richt zich op de mensen die bewust willen kiezen voor een nieuwe levenstijl. Mensen die nu nog roken, maar graag van deze ongezonde verslaving af willen. IQS is ervan overtuigd  iedereen die geholpen wil worden, van deze verslaving af  te kunnen helpen. Laming: "Wij bieden zelfs aan het betaalde bedrag terug te storten wanneer het de roker niet gelukt is om binnen 6 maanden te stoppen. Dit kunnen wij aanbieden omdat al onze cliënten tot nu toe blijvend zijn gestopt! Een roker die tenminste 7 sigaretten per dag rookt en al eerder pogingen ondernomen heeft om te stoppen, zou beslist contact op moeten nemen met één van de IQS-therapeuten".

Bedrijven

IQS biedt niet alleen behandelmethoden aan particulieren, maar richt zich ook op de zakelijke markt. "Zowel het welzijn als het welbevinden van medewerkers is van groot belang binnen organisaties. Roken speelt hierin vaak een grote rol. Daarom geven wij gratis voorlichting binnen organisaties over roken en de IQS behandelmethode. Wereldwijd werkt IQS al met verschillende grote bedrijven samen. Binnen deze organisaties heeft IQS bijgedragen aan een betere bedrijfscultuur", aldus Laming.

Ontwikkeling

IQS is een wereldwijde franchise onderneming met een hoofdkantoor in Ierland. Het grote voordeel hiervan is dat de organisatie aldoor in ontwikkeling is. Ervaringen over de hele wereld worden gedeeld en verder onderzocht. Hierdoor staat IQS nooit stil en blijft de methodiek zich ontwikkelen. Tot nu toe zijn er al 500.000 mensen gestopt met roken dankzij de vooruitstrevende methode van IQS. Door de enorme vraag is Bart Laming, directeur IQS Nederland, voornemens om nog voor het einde van dit jaar in alle grote steden van Nederland IQS-centra te openen.

Meer informatie

Via de website www.iquitsmoking.nl wordt meer informatie gegeven over de methodiek. Tevens is het mogelijk het IQS centrum in Rotterdam te bezoeken, alwaar een persoonlijke afspraak gemaakt kan worden. De kliniek bevindt zich in het centrum van Rotterdam en is dagelijks geopend.

bron:IQS Centrum