Steeds meer bedrijven verwachten dat hun werknemers zich buiten werktijden blijven verdiepen in ontwikkelingen binnen hun vakgebied. Maar fulltime werken en daarnaast studeren vraagt veel energie en nog meer doorzettingsvermogen. De opkomst van E-learning applicaties maakt het mogelijk om waar en wanneer je maar wilt te studeren. Vooral in de ICT proberen werkgevers om hun personeel zich via E-learning verder te laten certificeren.

Vijf dagen per week werken, ’s avonds thuisstudie en op zaterdag naar school. Er zijn maar weinig mensen die daarop zitten te wachten. Met E-learning hoef je de deur niet meer uit, want je studeert via het internet. Andere voordelen: je eigen leertempo bepalen en gemakkelijk leerstof herhalen of overslaan.
 
InWork Detachering biedt haar medewerkers in samenwerking met New Horizons (Microsoft Gold Partner) ICT WebTV aan. ICT WebTV is een E-learning applicatie waarmee IT’ ers zich kunnen certificeren voor Microsoft (MCSA en MCSE) en Cisco (CCNA en CCNP). Voor Novell, Citrix en ITIL zijn door InWork Detachering eigen mogelijkheden voor E-learning ontwikkeld.
 
Ondanks de vele voordelen verschijnen er de laatste tijd negatieve onderzoeksresultaten over E-learning. In je eigen tijd studeren vraagt veel discipline van de werknemer en de drempel om door te gaan bij knelpunten is hoog.
 
In tegenstelling tot veel andere detacheringbureaus worden werknemers van InWork tijdens hun studie persoonlijk begeleid. Zo wordt in overleg met de studiecoördinator een individuele planning gemaakt om werken en leren goed te combineren en zijn er een aantal docenten in dienst waar altijd een afspraak mee kan worden gemaakt. Zijn er veel werknemers die tegen dezelfde problemen aanlopen, dan worden er op maat extra lessen georganiseerd. Dit blijkt een succesformule: het slagingspercentage van de medewerkers die slagen bij eerste examenpoging is bij InWork Detachering meer dan 90 procent!