Het overgrote deel van de Nederlandse stagebedrijven vindt dat studenten niet goed voorbereid zijn op hun stageperiode. Dat blijkt uit de Landelijke Stage Enquàªte 2009 van Stagemotor.nl, een online vacaturebank voor stageplaatsen.

65 Procent van de bedrijven vindt sollicitaties van stagiairs over het algemeen matig tot slecht. Werkgevers ergeren zich tijdens sollicitatiegesprekken vooral aan studenten met gebrekkige kennis over het bedrijf. Daarnaast vallen veel studenten door de mand omdat ze te weinig interesse of motivatie tonen.

Bijna 80 procent van de ondervraagde bedrijven vindt dat studenten meer training moeten krijgen om aan hun sollicitatievaardigheden te werken. à¢â‚¬Å“Er is dus werk aan de winkel voor scholen en universiteitenà¢â‚¬, zegt Jan-Willem Kruithof van Stagemotor.nl.

Rapportcijfer
Gemiddeld krijgen stagiairs van werkgevers een 6,2 als rapportcijfer voor hun sollicitatievaardigheden. Kruithof: à¢â‚¬Å“Niet slecht, maar dat cijfer kan makkelijk omhoog. Vaak hebben studenten genoeg kwaliteiten, maar weten ze niet precies hoe ze zichzelf moeten verkopen in een brief of tijdens een sollicitatiegesprek.à¢â‚¬

Studenten
Bijna 90 procent van de ondervraagde stagiairs vindt dat ze door hun school niet goed worden begeleid bij het zoeken naar een stage. à¢â‚¬Å“Dat is een verbeterpunt voor opleidingen. Je kunt van studenten natuurlijk niet verwachten dat hun sollicitatieskills nu al perfect zijnà¢â‚¬, aldus Kruithof.

Landelijke Stage Enquàªte
De Landelijke Stage Enquàªte werd van oktober tot en met november 2009 gehouden door Stagemotor.nl. Aan het onderzoek deden 673 studenten en 127 werkgevers mee. Meer resultaten van het onderzoek zijn te vinden op http://www.stagemotor.nl/stage-enquete.

---Einde persbericht---

Noot voor de redactie:
Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met Jan-Willem Kruithof:
T: 010-2184103
M: 0624505013
E: [email protected]

Voor meer informatie en statistieken kunt u terecht op www.stagemotor.nl/stage-enquete.