Almere, 12  februari 2008 – Flirten op het werk moet kunnen, blijkt uit de onlangs afgesloten poll van Unique Uitzendburo. Ruim de helft (61 procent) van de werknemers is van mening dat flirten op het werk kan. In totaal geeft ruim 36 procent aan dat dit is geoorloofd, onafhankelijk van functie of hiërarchie. Bijna 25 procent vindt ook dat dit mag, maar niet met de baas. In totaal vulden bijna 500 respondenten de poll in op de website van Unique.

 

Met het oog op Valentijnsdag zette Unique deze poll uit om te onderzoeken hoe Nederland tegen flirten op het werk aankijkt. De meningen over het onderwerp lopen uiteen. Voor veel werknemers is er een duidelijk verschil in flirten tussen collega’s onderling en tussen werknemers en leidinggevenden. Zij geven aan dat flirten tussen collega’s onderling wel kan, maar wanneer er een verschil in functie bestaat denken zij hier anders over. Uit deze poll blijkt dat bijna 39 procent van de respondenten vindt dat flirten op het werk ongeoorloofd is.

 

-----------------------

 

Over Unique

Unique Nederland is een uitzendorganisatie met een landelijk netwerk van bijna 100 vestigingen, voornamelijk gericht op de bemiddeling van kantoormedewerkers in het MKB. Kenmerkend voor de dienstverlening van Unique is de persoonlijke aanpak en het bieden van toegesneden personeelsoplossingen. De aandacht voor de persoon staat daarbij altijd centraal. Voor ondernemers en managers is Unique nadrukkelijk een partner voor personeels- en HR Management. Voor een aantal specifieke branches en functies zijn verschillende labels actief met gespecialiseerde diensten waaronder Finance, Medicum en Multilingual Services. Unique is onderdeel van USG People N.V. Kijk ook op www.unique.nl.

 

Meer informatie:

Marcommit PR

Denise van Ooijen        

Tel. 035-5822730 / 06-47049961

E-mail: [email protected]