BREDA - West-Brabanders ouder dan 45 jaar die hun baan kwijt zijn geraakt, hoeven niet veel hoop te hebben snel weer aan het werk te kunnen.

West-Brabantse gemeenten zijn niet pro-actief bezig met het aan het werk helpen van deze groep en bedrijven zijn zich in veel gevallen onvoldoende bewust van de noodzaak van leeftijdsbewust personeelsbeleid en flexiblisering van de organsatie van het werk. 45-plussers zijn hiermee het ondergeschoven kindje van de economische recessie.

Dit alles blijkt uit een onderzoek van de Kamer van Koophandel Zuidwest-Nederland dat het samen met Perficio en diverse Werkgevers Service Punten uit West-Brabant heeft uitgevoerd. Om tot deze resultaten te komen zijn er onder meer interviews gehouden met verschillende regionale bedrijven. Daarnaast heeft er een workshop plaatsgevonden met werkzoekenden, werkgevers en Werkgevers Service Punten.

De initiatiefnemers van het onderzoek adviseren het regionaal Arbeidsplatform West-Brabant om een regionaal Masterplan op te stellen. In dit plan moeten zowel werkgevers als werknemers aan bod komen. Zo kunnen de KvK en de Werkgevers Service Punten werkgevers beter bewust maken van de vakbekwaamheid, ervaring en gedrevenheid van 45-plussers.