(Persbericht) Datacenter leverancier Minkels geeft concrete gebruiksadviezen Power Usage Effectiveness

Veghel, 17 november 2011 Datacenter leverancier Minkels, Europees producent van geïntegreerde datacenter oplossingen voor monitoring, koeling, stroomverdeling en behuizing, heeft een whitepaper uitgebracht met daarin zeer concrete implementatie- en gebruiksadviezen voor Power Usage Effectiveness (PUE) als managementtool voor serverruimtes en datacenters. PUE-data weerspiegelt de energie-efficiëntie en tegelijkertijd ook de professionaliteit van een serverruimte of datacenter. Het whitepaper geeft serverruimte beheerders, IT managers, datacenter managers, maar ook algemeen managers, de nodige handvaten voor een - stapsgewijs - professioneel gebruik van PUE in hun organisatie.

Het whitepaper ´Tips & Tricks for a professional use of PUE as a management tool‘˜ is geschreven door Niek van der Pas, PUE-specialist werkzaam bij de R&D afdeling van datacenter leverancier Minkels. Het is een 20 pagina‘˜s tellend document, dat geschreven is in het Engels en gedownload kan worden via: www.minkels.com/whitepaper.

PUE Serverruimte: Basic, Advanced en Master level

De Power Usage Effectiveness van een serverruimte of datacenter is een begrip dat door The Green Grid (www.thegreengrid.org) in de markt is geïntroduceerd. Het is een meetmethode waarin het totale energieverbruik van een serverruimte of datacenter wordt gedeeld door de IT-load, oftewel het stroomverbruik van IT-apparatuur. De verkregen data laat zien hoe energie-efficiënt een serverruimte is ingericht.
à¢â‚¬Å“Een correct gebruik van PUE in een organisatie kan een schat aan cijfermatige informatie opleveren,à¢â‚¬ zegt Niek van der Pas, PUE-specialist werkzaam bij de R&D afdeling van Minkels. à¢â‚¬Å“Je kunt bijvoorbeeld zien welke energie daadwerkelijk wordt verbruikt door IT apparatuur. Door op de juiste manier te monitoren en de verkregen PUE-informatie vervolgens op adequate wijze te analyseren en interpreteren, kan je bij het inrichten en managen van een serverruimte of datacenter doelgericht infrastructurele aanpassingen maken. Zowel wat betreft energie-efficiëntie optimalisatie, als waar het gaat om het realiseren van een algehele professionaliseringsslag en het creëren van Operational Excellence in een serverruimte.à¢â‚¬

Het Minkels-whitepaper bevat concrete tips, bijvoorbeeld over het implementeren van een PUE-model in drie stappen (Basic PUE, Advanced PUE en Master PUE) om het gebruik van PUE als management beheertool voor serverruimtes stapsgewijs in te bedden in een organisatie. à¢â‚¬Å“Hoewel een Master PUE niveau uiteindelijk valt te prefereren, kun je heel goed op Basic-niveau starten, tegen minimale investeringen,à¢â‚¬ zegt Van der Pas. à¢â‚¬Å“Via een Advanced-niveau, tegen een wat grotere investering maar met betrouwbaardere PUE-uitkomsten, kan je als organisatie geleidelijk aan toewerken naar een Master niveau.à¢â‚¬

Afstemming PUE investering en opbrengst

In het whitepaper van Minkels staan verder onder andere tips over: Het implementeren van PUE processen en distributie van PUE informatie in een organisatie; De invloed van businessmodellen op PUE monitoring opties; Het creëren van organisatorisch draagvlak voor investering in PUE monitoring; Een juiste afstemming tussen PUE investeringen en PUE opbrengsten; Het realiseren van quick wins met betrekking tot het optimaliseren van de PUE waarde; Het gebruik van specifieke PUE monitoring instrumenten; De exacte locaties in een server ruimte waar in welke situaties gemeten moet worden om de juiste PUE-informatie te verkrijgen.

à¢â‚¬Å“Met de informatie uit het whitepaper kunnen serverruimte beheerders, IT managers, managers van commerciële datacenters en zeker ook algemeen managers, PUE concreet als management beheertool voor een serverruimte gaan inzetten,à¢â‚¬ zegt Van der Pas. à¢â‚¬Å“Met behulp van PUE als managementtool kunnen de beste infrastructurele keuzes gemaakt worden voor inrichting en beheer van een serverruimte of datacenter. Binnen het Minkels-productportfolio hebben we een aantal zeer goede oplossingen om een PUE te meten en te managen.à¢â‚¬

---------------------------------
Whitepaper PUE:

Het whitepaper ´Tips & Tricks for a professional use of PUE as a management tool‘˜ is een 20 pagina‘˜s tellend document, geschreven in het Engels en kan gedownload worden via:
www.minkels.com/whitepaper.

---------------------------------
Over Niek van der Pas, PUE-specialist bij Minkels

Door de jaren heen hebben medewerkers van datacenter leverancier Minkels uitgebreide kennis en ervaring opgedaan op het gebied van datacenter infrastructuur oplossingen. Om die reden werd Minkels in 2008 door de European Commission‘˜s Joint Research Centre (EU-JRC) benaderd om te assisteren bij het opstellen van de EU Code of Conduct for Data Centres. Niek van er Pas, werkzaam bij de R&D-afdeling van Minkels en schrijver van het whitepaper ´Tips & Tricks for a professional use of PUE as a management tool‘˜, vertegenwoordigt het NEN standaardisatiecomità© voor datacenters bij de ISO/IEC Study group on Energy Efficient Data Centres (SG-EEDC). Eà©n van de doelstellingen van deze groep is om een ISO /IEC standaard voor PUE te realiseren.

---------------------------------
Over Minkels
Minkels B.V. (www.minkels.com) is een Europese leverancier van totaaloplossingen voor datacenter infrastructuur, met het hoofdkantoor, R&D afdeling en assemblagelijnen in Nederland (Veghel) en eigen vestigingen in UK, Zwitserland, België en Frankrijk. Het productportfolio van Minkels is onderverdeeld in oplossingen voor datacenter koeling (Varicondition®), datacenter behuizing (Varicon®), en datacenter monitoring (Varicontrol®). Belangrijke producten in het portfolio van Minkels zijn datacenter waterkoeling oplossingen (Varicondition H2O), hybride koelingoplossingen met lucht en water, alsmede Cold Corridor® systemen waarmee koude en warme luchtstromen rondom server racks op energie-efficiënte wijze van elkaar worden gescheiden.

Tot de klanten van datacenter leverancier Minkels behoren ondermeer Swisscom (Zwitserland), Radboud Universiteit Nijmegen, Equinix Datacenters en mediabedrijf De Persgroep (België).

Minkels is onderdeel van de Aegide Group (www.aegide-group.com), een Europese speler op het gebied van het geïntegreerd ontwikkelen, produceren en vermarkten van hoogwaardige behuizingoplossingen voor de ICT- en hightech OEM-industrie. Aegide Group is dit jaar genomineerd voor de FD Gazellen Award 2011, een prijs die jaarlijks door Het Financieele Dagblad wordt uitgereikt aan succesvolle ondernemingen met een gemiddelde groei in jaaromzet van minimaal 20 procent in drie opeenvolgende jaren. Minkels won het afgelopen jaar de Brabantse Economieprijs 2010. De prijs wordt driejaarlijks uitgereikt, is een initiatief van de provincie Noord-Brabant en bedoeld om succesvolle bedrijven te belonen, bedrijven die durven te investeren in innovatie en vernieuwende producten en dus voor dynamiek en economische groei zorgen.

---------------------------------
Mediacontact:

Minkels B.V.
Maartje van Alem, Marketing Communications Coà¶rdinator
[email protected]
+31 (0)413 311 184

KINXX PR
Koen Stegeman
[email protected]
+31 (0)6 30491407