Persbericht

Een nieuwe wijnwebwinkel waar je wijn koopt die je zeker lekker vindt.

Zeist, november 2012 Omdat een goede wijn niet voor iedereen automatisch een lekkere wijn is, is er nu WijnMatch.nl. Op basis van jouw beoordelingen van eerder gedronken wijnen, zie je welke wijnen aansluiten bij je persoonlijke smaak en welke wijnen, hoe goed ook, je beter niet kunt kopen.

Wijnmatch werkt samen met Martijn Verkerk, in 2010 verkozen tot beste sommelier van Nederland. Samen met Henri Hoetink en Janet Sellis selecteert hij de wijnen voor de site. Henri Hoetink en Janet Sellis zijn de oprichters van Kieskeurig.nl, Nederlands beste en grootste vergelijksite, die  zij in 2006 aan Sanoma Media hebben verkocht. Na 6 jaar van relatieve radiostilte zijn zij terug met weer een concept gebaseerd op de eigen behoefte.

Hoe werkt het? Wijnmatch werkt met een vast panel. Zij proeven en beoordelen de wijnen. Mede op basis van onderzoek en de bevindingen van het panel is een algoritme ontwikkeld waarmee de wijnvoorkeuren van de bezoekers kunnen worden voorspeld. Start bijvoorbeeld met een proefdoos rode wijn, geef deze wijnen online een rapportcijfer en zie welke wijnen nog meer matchen met jouw persoonlijke smaak.

Omdat ook de smaken van partners vaak verschillen, is er Partnermatch. Hiermee kan ook de partner de wijnen beoordelen en is per wijn duidelijk wat voor allebei de match met deze wijn is.

Het assortiment op www.wijnmatch.nl bestaat uit kwaliteitswijnen met de nadruk op biologische wijn. Veel wijnen in het assortiment biedt Wijnmatch online exclusief voor de Nederlandse markt aan en staan bij de betere restaurants op de kaart. Natuurlijk is er ook een selectie van Champagne en andere bubbels. Naast een mooie basis worden er regelmatig nieuwe wijnen toegevoegd.

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular