Vrijdag 29 januari j.l. is het project Groen Wonen officieel gestart met een Kick-offbijeenkomst in Architectuurpark Makeblijde in Houten. Binnen dit project werken bouwbedrijven en groenvoor- zieners samen aan een integrale aanpak. Het project wordt geïnitieerd door het Centrum voor Innovatie van de Bouwkolom (CIB), in samenwerking met o.a. Wijsman Hoveniers uit Waddinxveen.

Bij de nieuwbouw van een woning wordt aan alles gedacht, maar niet aan de tuin. De invulling daarvan wordt maar al te vaak naar een later moment verplaatst. Om hierin een verandering in te bewerkstelligen, kan al vanaf de ontwerpfase worden samengewerkt tussen de betrokken bouwpartijen en bedrijven uit de groensector. De toekomstige bewoner kan zo al direct na oplevering van een mooie tuin genieten.

Vanuit deze gedachte heeft het Centrum voor Innovatie van de Bouwkolom (CIB) het project Groen wonen geïnitieerd. Binnen dit project werken groenvoorzieners en ontwikkelende aannemers samen om tot een meer integrale aanpak tussen de bouw- en tuinsector.

Er nemen verschillende innovatieve partijen uit bouw- en tuinsector deel aan het innovatie-project Groen Wonen. Wijsman Hoveniers wil door deelname aan het project een betere samen-werking tussen woningbouw en tuinaanleg stimuleren, waardoor uiteindelijk ook een betere service naar de klant verricht kan worden. Meer informatie vindt u via www.groenwonen.nu of www.wijsman-hoveniers.nl

Noot voor de redactie:
Meer informatie over de deelname van Wijsman Hoveniers aan het innovatieproject Groen Wonen of over Wijsman Hoveniers zelf is te verkrijgen via G. Wijsman, www.wijsman-hoveniers.nl of via 0182-616403.

Meer informatie over het innovatieproject Groen Wonen is te verkrijgen bij het Centrum voor Innovatie van de Bouwkolom (CIB), contactpersonen voor de pers: Piet M. Oskam, directeur, bereikbaar via [email protected] / 06-51010175 of Sjaak Verkerk, bereikbaar via [email protected] of via telefoonnummer 06-30977075