Wildkamp, groothandel in technische artikelen, was op zoek naar een nieuw kassasysteem voor al hun filialen. Door de huidige en toekomstige groei waren ze genoodzaakt om de schaalbaarheid van hun ICT te vergroten. Veel wensen en eisen konden met het oude systeem niet vervuld worden. Er is gezocht naar een systeem dat nauw aansluit bij de reeds geïmplementeerde Microsoft Dynamics NAV omgeving.

Wildkamp is begin december live gegaan met zijn nieuwe kassa systeem, LS Retail, geïmplementeerd door K3.

Wildkamp heeft K3 geselecteerd voor de implementatie van het LS Retail kassasysteem voor de ondersteuning van de processen in alle 32 filialen. De implementatie is op 15 september 2008 gestart, waarop woensdag 3 december jl. de eerste locatie in Hardenberg live is gegaan. Het totale project wordt uitgevoerd in een relatief kort tijdsbestek van 6-7 maanden en zal worden afgerond in het tweede kwartaal van 2009.

Project Manager Jan-Ben Mijs van K3 is tevreden met de gekozen aanpak: ´K3 heeft veel ervaring in het managen van projecten voor de implementatie van MS Dynamics NAV en LS Retail binnen de retail. De projectaanpak is gebaseerd op enerzijds jarenlange ervaring, anderzijds de combinatie van twee (op best practices gebaseerde) methodologieën: Prince 2TM en Microsoft Dynamics SureStep. Beide methodologieën dragen bij tot een gestructureerde aanpak met een duidelijke fasering, formele momenten van besluitvorming en projectbesturing en verantwoordelijkheden binnen het project.´

Wildkamp is een van de grootste technische groothandels en distributeurs in ons land, met 32 vestigingen. De onderneming levert producten aan professionele doelgroepen zoals industrieën, installateurs, aannemers, hoveniers, de agrarische sector, loonwerk- en grondverzetbedrijven en campings. De naam Wildkamp is al meer dan 30 jaar een begrip en staat voor kwaliteitsproducten, deskundig advies en betrouwbare service.