(Persbericht) Xebia gelooft in het succes en investeert in Scala

Hilversum, 8 april 2011 Xebia, specialist op het gebied van Agile, Java development en enterprise architectuur, is er van overtuigd dat Scala naast Java een serieuze plek binnen de Enterprise omgevingen zal veroveren en past Scala inmiddels met succes toe binnen haar projecten. Om haar overtuiging kracht bij te zetten zijn Wilfred Springer, Chief Scientist en Urs Peter, Senior Consultant, als eerste in Nederland opgeleid tot gecertificeerd Scala trainer. Dit stelt Xebia in staat om de Scala boodschap over te brengen op klanten en relaties, zodat ook zij kunnen profiteren van de voordelen die Scala biedt.

Scala combineert twee krachtige paradigma‘˜s: object georiënteerd en functioneel programmeren. Deze combinatie zorgt ervoor dat code maximaal kan worden hergebruikt, met een groot positief effect op de onderhoudbaarheid en flexibiliteit van software. Het toepassen van Scala heeft als groot voordeel dat er grote besparingen kunnen worden gerealiseerd bij het schrijven, testen en onderhouden van softwaresystemen. Scala is volledig compatibel met Java en onderliggende Middleware. Hergebruik van bestaande Java software en Middelware oplossingen is hiermee gegarandeerd.

à¢â‚¬Å“Wij zien in Scala de logische evolutie van het Java platform. Scala heeft inmiddels zichtbaar tractie in alle verticals. Als koploper op het gebied van Java willen we ons meer gaan ontwikkelen op dit gebied. Ook de community erkent hiervan de noodzaakà¢â‚¬, aldus Micha Koenen, Manager IT Architects bij Xebia. à¢â‚¬Å“Martin Odersky, die eerder Scala trainingen voor Xebia verzorgde, heeft ons benaderd om zelf gecertificeerde Scala trainingen te verzorgen. We zijn blij met Wilfred Springer en Urs Peter als eerste gecertificeerde Scala trainers in Nederland. Op 23 en 24 mei zal de eerste Scala training in Nederland door hen worden gegeven. Meer informatie over deze trainingen is te vinden op www.xebia.com/Scalatraining.

Wilfred Springer werkt sinds 2009 als Chief Scientist bij Xebia. Hij is een ervaren software architect en is initiator van een aantal vernieuwende open source projecten. Daarnaast is Wilfred actief betrokken bij de Nederlandse Scala Enthusiasts (Duse) en eigenaar van Scala Tribes, een community website die alle Scala groepen verenigt. Urs Peter werkt sinds 2006 als senior consultant bij Xebia. Hij is een ervaren software consultant met als expertisegebieden enterprise Java, Agile software development en Scala. Hij is momenteel voorzitter van de Dutch Scala Enthousiasts (DUSE) en committer voor scala-labs.

---------------------------------

Over Xebia
Xebia is marktleider op het gebied van Agile, Java development en Architectuur. Xebia helpt haar klanten met het invoeren van de Agile methode door middel van change management, coaching en trainingen. De internationale organisatie biedt consultancy en voert complete projecten uit, vanuit vestigingen in Nederland, Frankrijk, Zweden, VS en India. Xebia ontwikkelt software op basis van Java technologie en de Agile methode, en gebruikt daarbij gedistribueerde ontwikkelteams. Van deze teams is de helft van de ontwikkelaars in Nederland en de andere helft in India gesitueerd. Zo combineert het bedrijf de voordelen van offshore met het succes van Agile. Xebia stelt met de klant doelen vast en levert stap voor stap werkende software op met de hoogste business value. De voortgang van projecten wordt continu gemeten aan de hand van werkende producten of prototypes. Deze samenwerking blijkt goedkoper en het resultaat voldoet altijd aan de gestelde eisen.

Xebia heeft ruim tweehonderdvijftig zeer ervaren consultants in dienst, waarmee het bedrijf haar klanten kan ondersteunen bij de uitdagingen die grootschalige enterprise projecten met zich mee brengen, van architectuur en ontwikkeling tot beheer. Daarnaast is Xebia in 2009 opgenomen in de Deloitte Fast50 en winnaar van de High Growth Award voor de regio Midden-Nederland. Voor meer informatie: www.xebia.com.

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:
Marcommit PR
Ingeborg Schrijver
035 582 2730
[email protected]

Xebia
Lianne Verhoeven
035 - 538 1921
[email protected]