(Persbericht) Win met jouw bereiding met Maldon Salt een professionele set koksmessen t.w.v. €200,-

Maldon Salt, hà©t zout van internationale topchefs, laat zich nadrukkelijk zien op de drie grote culinaire evenementen van dit najaar. Tijdens Taste of Amsterdam (22-25 september), Gastronomie (Jaarbeurs Utrecht, 7 en 8 november) en Eten&Drinken (Ahoy Rotterdam, 9-11 december) deelt Maldon Salt kleine tinnetjes met zoutvlokken uit aan alle bezoekers.

Iedereen die tijdens een van deze evenementen een tinnetje Maldon Salt en actiekaartje heeft ontvangen, kan meedingen naar een set professionele koksmessen t.w.v. €200,-

Wat moet je hiervoor doen?
Deel jouw favoriete Maldon Salt bereiding op Smulweb, Facebook, Hyves of Twitter. Dit kan een foto zijn, een stukje tekst, een youtube filmpje of iets anders als het maar om jouw favoriete Maldon Salt bereiding gaat. Zet bij je bijdrage een link naar www.smulweb.nl/maldonsalt (dat is dit artikel). Mail voor 30 december 2011 een screenshot of link van je bijdrage. Dit kan naar [email protected], en zet in het onderwerp de actiecode die op het actiekaartje staat. De leukste inzending wint de koksmessen set.

Over Maldon Sea Salt Flakes:
Maldon sea salt wordt al jaren wereldwijd gebruikt en is vooral bij sterrenchefs populair. Door de invloed van bekende tv-koks als Jamie Oliver en Nigella Lawson en een samenwerking met Sergio Herman is Maldon tegenwoordig ook steeds meer terug te vinden in de gewone consumentenkeuken.

Onderscheidend
Maldon onderscheidt zich van alle andere zoutsoorten door zijn unieke smaak en structuur. De piramidevormige zoutkristallen zien er prachtig uit en zijn zà³ dun dat ze gemakkelijk tussen twee vingers verkruimeld kunnen worden.

De smaak
De smaak van Maldon is veel milder en fijner dan die van normaal keuken- of zeezout. Door het met de vingers over het eten te versnipperen, ontstaan er kleine smaakbommetjes die een gerecht bijzonder maken.

Certificaat
Maldon is een volledig natuurlijk product, waarin alle waardevolle sporen-elementen bewaard zijn gebleven. Het bevat geen toevoegingen en is goedgekeurd door de Organic Food Federation, de Britse certificeringinstantie voor biologische producten.

Het winningproces
Het zout wordt in Maldon aan de kust van Essex gewonnen. Zeewater stroomt via de rivier Blackwater gedurende het hooggetijde naar de plaatselijke rietlanden. Als de zee zich terugtrekt, krijgt het water de kans om te verdampen en blijft geconcentreerd zeewater achter. Dit wordt langzaam verwarmd in open pannen waardoor het zout kristallen vormt. Vervolgens wordt het zout met traditionele rieken met een lange steel geoogst. Deze pure manier van winning is zwaar werk, maar maakt dat het Maldon zout van een bijzondere kwaliteit is.

Maldon sea salt is in doosjes van 125 gram verkrijgbaar bij Albert Heijn, Super de Boer en Jumbo Supermarkten vanaf €3,09.