(Persbericht) Lelystad, 10 mei 2011 - NAUPAR is blij met haar volgers en laat dat graag merken. Daarom hebben we onlangs een ballonvaartocht verloot onder onze volgers. Vrijdag was het dan zover. De twee winnaars, Bas Kulderij en Marga Marree maakten deze bijzondere vaartocht door de lucht!

Meegevoerd door de wind.
In Dalfsen begon de toch wel spannende tocht. Met z‘˜n vieren aan boord laten we de vaste grond achter ons. Terwijl de huizen, auto‘˜s en mensen op de grond steeds kleiner worden, genieten we van het prachtige uitzicht op de omgeving Zwolle. Varen in een luchtballon, betekent dat je je letterlijk door de wind mee moet laten voeren. De ballon kan niet bestuurd worden en dus bepaalt de wind waar we vandaag zullen landen.

Geschikte landingsplek in zicht.
Na een uur door de lucht gevaren te hebben wordt het tijd om op zoek te gaan naar een plek om te landen. In de verte ziet de piloot een geschikt stuk land. De volgauto die ons over land volgt wordt geïnformeerd en op pad gestuurd om de eigenaar van het weiland om toestemming te vragen om te mogen landen. Op het weiland in Rouwveen zet de piloot de mand weer veilig aan land en wachten we rustig af tot we toestemming hebben om uit te stappen.

Baron en barones van Rouwveen.
Als we weer met beide voeten op de grond staan is deze spectaculaire avond nog niet over. De piloot vertelt ons over de eerste luchtballonvaart, waarbij twee edelmannen de vaartocht maakten. Om op de landingsplek te bewijzen wie zij waren en waar ze vandaan kwamen, nam men een fles champagne en een graspol mee. Volgens traditie worden wij na dit verhaal ingewijd in de ballonvaart, waarbij er een graspol op ons hoofd in brand gestoken wordt en direct geblust met de champagne. Met een certificaat op zak, die verklaart dat we vanaf nu baron en barones van Rouwveen zijn, genieten we tevreden na van dit bijzondere avontuur.

Ook meevaren?
In september dit jaar verloten we wederom een luchtballonvaart onder onze volgers op Facebook, Twitter en de nieuwsbrief. Wilt u ook eens in een luchtballon meevaren? Op www.naupar.nl/luchtballon leest u precies hoe ook u kans maakt op zo‘˜n onvergetelijke tocht

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular